DOBAR TEST U LONDONU

Štimac: Znam kako se trebamo predstaviti protiv Srbije

06.02.2013 u 17:15

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija s uvjerljivih 4:0 pobijedila je reprezentaciju Južne Koreje, a pogotke za naše zabili su Manžukić, Srna, Jelavić i Petrić. Osim rezultatom, naši mogu biti zadovoljni i igrom, a apostrofirao je to i izbornik Igor Štimac

Hrvatska je u Londonu stigla do najuvjerljivije pobjede protiv Južne Koreje. Dosad su naši nogometaši, u pet ogleda, slavili samo jednom i tada je u Kranjčevićevoj bilo 3:0. No, u generalnoj probi za dvoboj protiv Srbije (22. ožujka) Igor Štimac dobio je pozitivne reakcije svojih igrača i jasno je da s konačnih 4:0 može biti sretan i zadovoljan.

'Takav sam pristup tražio od svojih igrača. Bilo bi glupo da zbog nekakve nonšalancije, a uoči tako važne utakmice, netko izgubi svoje mjesto uoči dvoboja sa Srbijom. Osim toga, dečki su svjesni da predstavljaju svoju zemlju, da nose hrvatski dres za koji svi navijaju i ovo je moja želja kako hrvatska reprezentacija treba igrati. Imali smo dobar angažman i dobar pristup, a na kraju je sve završilo našom uvjerljivom pobjedom', rekao je Štimac te nastavio:

'Svi su odigrali izvrsno, posebice dva debitanta koja su se u svojih 30, odnosno 20 minuta postavila kao pravi rutineri. Čestitam i njima, ali i ovoj trojici (op. a. - Pletikosa, Srna, Šimunić) koji su upisali svoje stote nastupe u hrvatskom dresu. Jedino mi je žao što se među strijelce nije upisao Ivica Olić jer svi ostali napadači koji su danas igrali, zabili su golove.'

Naravno, u tako dobrom raspoloženju lakše je čekati dvoboj u ožujku protiv Srbije, odnosno nastavak kvalifikacija.

'Bez ikakve glavobolje nastavljamo put. Ne letimo previsoko, ali već sada znam kako se trebamo predstaviti protiv Srbije', zaključio je izbornik Štimac.