ŠIMIĆ DOBIVA DRUŠTVO

Srna, Pletikosa i Šimunić protiv Srbije pišu povijest

04.02.2013 u 15:34

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom prijateljski je dvoboj s Južnom Korejom, a on će se igrati u srijedu od 15 sati na stadionu Fulhama u Londonu. Bit će to i jubilarna utakmica za trojicu reprezentativaca

Dario Šimić dosad je bio jedini hrvatski nogometni reprezentativac s troznamenkastim brojem nastupa u nacionalnom dresu. No od srijede i dvoboja s Južnom Korejom, u tom će uglednom klubu biti još tri igrača - Darijo Srna, Stipe Pletikosa i Josip Šimunić.

Hrvatski rekorderi

Dario Šimić - 100 nastupa
Stipe Pletikosa - 99
Darijo Srna - 99
Josip Šimunić - 99
Robert Kovač - 84
Niko Kovač - 83 ...

'Puno je bilo uspješnih, malo manje loših. Ništa ne bih promijenio u životu, tako niti u reprezentativnoj karijeri. A jasno da je bilo traumatičnih večeri, u prvom redu tu mislim na ispadanje protiv Turske u Beču, kada smo primili gol tri sekunde prije kraja. Opet, mi smo mala država, a toliko smo velikih stvari napravili, često donosili veselje navijačima. Jako mi je drago što se mogu usporediti sa Šimićem, Pletikosom i Šimunićem, to su legende hrvatskog nogometa, a oni su do stotke došli sa 33, 34 i 35 godina, ja sam to napravio mlađi', rekao je kapetan hrvatske vrste Darijo Srna u razgovoru za Sportske novosti.

Baš kao i Srna, u dvoboju sa Srbijom 22. ožujka Pletikosa i Šimunić mogli bi i proći čarobnu granicu od 100 nastupa.

Kad pogledam unatrag, čini mi se kao da je jučer bilo kada sam počeo igrati nogomet, a kamoli da sam dogurao do stote utakmice u reprezentaciji. Sretan sam, jako sam sretan tim dostignućem jer igrati za Hrvatsku ne može se usporediti ni s čime u nogometu. Ponosan sam što sam dio pozitivne sportske priče koja se poistovjećuje sa stvaranjem hrvatske države u vremenu Domovinskog rata', izjavio je Pletikosa u razgovoru za Sportske novosti.