NAPUCAO I LOPTU

Vaha rano ispao: Osjećam visoku dozu srama

27.01.2013 u 04:32

Bionic
Reading

Najveće trenersko ime koje je Dinamo imao na klupi u zadnjih desetak godina, Vahid Halilhodžić, ispao je sa svojim Alžirom s afričkog kupa nacija već nakon dva odigrana kola

Vaha i njegov Alžir u 180 minuta nije uspio zabiti Tunisu i Togu, dok su kombinirano primili tri gola i ostali bez boda. Još ih čeka ogled s Obalom Bjelokosti (koja je osigurala prolaz u četvrtfinale) i povratak kući bez obzira na ishod. Ponosni Hercegovac na klupi Alžira nije skrivao emocije.

'Možemo se mi i žaliti i plakati, ali neće nam pomoći. Osjećam težak osjećaj krivnje, kao da ništa ne znam o nogometu. Teško mi je sada to analizirati, ali sigurno je da preuzimam odgovornost za ovakav gubitak', rekao je nakon poraza od Toga (2:0) legendarni napadač Veleža.

Vaha je oduvijek znao dobro napucati loptu

'Neki od nas mislili su da smo predobri za Togo. Igrali smo točno kako nismo smjeli i protivnik nas je kaznio. Oni imaju sjajnog pojedinca u Adebayoru koji nam je zabio prvi gol, a mi takvog igrača nemamo - nekoga tko će riješiti utakmicu', prizivao je Vaha nekog alžirskog mangupa kakvog je tražio i u Maksimiru.

'Ali ova momčad s dva ili tri osvježenja u sastavu može biti jako dobra već na idućem Kupu nacija.'

Nije rekao, ali - s njim ili bez njega. Halilhodžić je 'igrao s klupe', pa je opet pokazao nogometni gen. Iako na klupi redovno nosi cipele, povremeno zna izvesti poneki trik s loptom i podsjetiti kakva je igračina bio. Danas je iz sve snage napucao jednu loptu, ali nije mu pomoglo.

Golovi koji su izbacili Alžirce od Vahe
Eurogol na afrički način koji je načeo Alžir već u prvom kolu