ČUDO U ENGLESKOJ

Četvrtoligaš preko Aston Ville u finale Liga kupa!

23.01.2013 u 09:16

Bionic
Reading

Momčad četvrtoligaša Bradford Cityja plasirala se u finale Lige kupa. Aston Villa je u uzvratnoj polufinalnoj utakmici u Birminghamu pobijedila s 2:1, ali je Bradford osigurao odlazak na Wembley zbog pobjede 3:1 na svom terenu

Bradford je tako postao tek drugi klub iz četvrtog razreda koji je stigao do finala ovog natjecanja. Prije njega je to učinio samo Rochdale 1962. godine.

Isto tako, momčad Bradforda postala je prvi četvrtoligaš koji je u istoj sezoni eliminirao tri prvoligaša. Prije Aston Ville, izbacili su Wigan i Arsenal.

Christian Benteke doveo je lijepim udarcem iz voleja u vodstvo Aston Villu u 24. minuti. No, James Hanson je poentirao glavom u 55. minuti za 1:1, te je doveo oko 6.000 gostujućih navijača u ekstazu. Villi nije pomogao pogodak koji je u 89. minuti postigao Andreas Weimann, jer su gosti do kraja sačuvali svoju mrežu, te su trijumfirali s ukupnih 4:3 za povijesni plasman u finale.

U drugom polufinalu će Swansea u srijedu na svom terenu braniti prednost od 2:0 koju je ostvario protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu.

Finalna utakmica na rasporedu je 24. veljače na Wembleyju.

Liga kup, polufinale, uzvratna utakmica:

Aston Villa – Bradford 2:1 (Benteke 24, Weimann 89 / Hanson 55), ukupno 3:4