CARRAGHER OTVORENO

Steven Gerrard dobio najveći mogući kopliment

22.01.2013 u 10:01

Bionic
Reading

Kapetan Liverpoola i engleske reprezentacije Steven Gerrard dobio je od udruženja engleskih novinara godišnju nagradu za nogometnu ličnost godine, a nakon ceremonije i veliko priznanje od svoga suigrača Jamieja Carraghera

Gerrard je na Anfieldu proveo svih 15 godina svoje profesionalne karijere, a računajući i vrijeme provedeno u omladinskoj školi, 'Stevie' je aktivan igrač Liverpoola već 26 godina. Ove sezone prošao je granice od 600 nastupa za klub i 100 za reprezentaciju i polako se etablira kao jedan od najvećih igrača u obje kategorije.

Što se klupskog statusa tiče, njegov zamjenik kapetana Jamie Carragher (čak 721 nastup za 'redse') nema dilema.

'Duboko sam uvjeren da je Steven najbolji igrač kojega je Liverpool ikada imao', kaže za službenu klupsku stranicu Carragher.

'Mnogi će reći da na moj stav utječu dugogodišnja suradnja i zajednički trofeji, ali ovo govorim hladne glave. Ovdje su igrali i Dalglish, Rush Souness i ostali velikani, ali oni su bili dio dominantnih generacija našeg kluba, dok Gerrard nema tu privilegiju. Uz to, on nema slabu točku u igri, sjajan je u oba smjera, ima fantastične paseve i zabija puno golova... Stvar ukusa, ali za mene on je najveći ikada', kaže Carragher koji je drugi na vječnoj ljestvici po broju nastupa za Liverpool, iza gotovo nedostižnog Iana Callaghana koji se umirovio sa 857 nastupa.

Hrabro srce Liverpoola