IZBORNIK KRIJE SASTAV

Bilić: Nismo u teškoj situaciji kao što se prikazuje

02.06.2009 u 15:31

Bionic
Reading

Izbornik Slaven Bilić na konferenciji za novinare nije otkrio prvi sastav koji će se suprotstaviti Ukrajincima u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2010, ali je dodao da su svi zdravi i da postoji samo još nekoliko sitnih problema

U dobrom raspoloženju u hrvatskom taboru dočekuju možda i ključan sraz u kvalifikacijama. Momčad se napokon kompletirala, a popravio se i zdravstveni bilten. Rad hrvatskih igrača remete samo sitne ozljede koje bi trebale do subote biti sanirane.

'Šimunić je dobio po bedru, ali ništa opasno tek samo bolno, tako da je vježbao izolirano. Kalinić osjeća kvadriceps, no vjerujem da će u srijedu biti s momčadi, bez ikakve poštede, a Kovač je zdrav i ako izdrži bit ćemo sretni što je kapetan na raspolaganju za ovu nezgodnu utakmicu. S Petrićem je sve u redu', izvijestio je Bilić koji je, izgleda, riješio dvojbe tko će uz Olića biti u napadu.

'Od Petrića, kao i od svih, u subotu očekujem veliku partiju. On je apsolutno potreban, odavno ga nisam vidio u tako dobrom stanju. Ne slažem se da je u reprezentaciji slab, naprotiv. Neke skromnije igre bile su u vezi s ozljedama', govorio je Bilić koji nije želio otkriti hoće li na lijevoj strani veznog reda biti Rakitić ili Kranjčar.

Hrvatski izbornik dodao je da se popravila i situacija sa Stipom Pletikosom zbog nestandardnosti u klubu te da je prvi vratar opet pun samopouzdanja i motiviran.

I za kraj.

'Stvara se dojam kao da Hrvatska nikad nije bila u goroj situaciji. Takva priča nam odgovara, međutim, nije to tako, imamo dovoljno igrača pa ne sumnjam da ćemo odigrati pravu utakmicu. Pokušat ćemo nametnuti svoj stil i pobijediti', završio je Bilić.