IZBOR KICKERA

Džeko proglašen najboljim igračem Bundeslige

02.06.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Senzacija Bundeslige definitivno je Edin Džeko. Mladi nogometaš posve je zaludio svijet nogometa, pa ne čudi što ga je magazin Kicker izabrao za najboljeg igrača njemačkog prvenstva

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac, član novog njemačkog prvaka Wolfsburga Edin Džeko proglašen je najboljim igračem Bundeslige za sezonu 2008/2009. u izboru igrača, piše časopis Kicker. Džeko, drugi najbolji strijelac sezone sa 26 golova, od kojih je 20 zabio u proljetnom dijelu sezone, dobio je 25,8 posto glasova, drugi je sa 22,3 posto glasova njegov suigrač, Brazilac Grafite, najbolji strijelac Bundeslige (28 golova).

Džeko (23) je pod ugovorom s Wolfsburgom od 2007, a dobrom je igrom izazvao interes više klubova, među kojima Milana i Arsenala.

Brazilac Diego, koji napušta Werder i odlazi u Juventus, treći je u izboru nogometaša, ispred igrača Stuttgarta Marija Gomeza.

U izboru su sudjelovala 264 profesionalna nogometaša koji su najboljim vratarom proglasili golmana Hannovera Roberta Enkea (18,9 posto glasova). U kategoriji trenera najboljim je očekivano proglašen Felix Magath koji je Wolfsburgu donio prvi naslova prvaka, sa 54,9 posto glasova.