KOLONIJA U MOSKVI

Bilić nudi 10 milijuna eura za hrvatsku Raketu

08.01.2013 u 14:05

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić (24) mogao bi u siječanjskom prijelaznom roku promijeniti klub. Veliki interes pokazao je moskovski Lokomotiv, klub kojeg trenira bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić

Marca piše kako su pregovori u uznapredovaloj fazi i da Bilić jako želi vidjeti u svojim redovima svog sunarodnjaka i igrača kojeg jako dobro poznaje iz reprezentacije.

Rakitić, kojeg mnogi zovu i Raketa,  trenutno uživa u vrlo komfornoj situaciji u Andaluziji. Redovito igra, ondje mu je djevojka i ima dobre uvjete, pa Rusi znaju da na stol moraju staviti vrlo dobru ponudu.

A španjolski sportski dnevnik piše da je Lokomotiv spreman ponuditi oko 10 milijuna eura odštete, kao i netto-plaću od dva milijuna eura.

U Sevilli bi navodno bili spremni prihvatiti ovakvu ponudu s obzirom na tešku ekonomsku situaciju, iako je predsjednik kluba Joe Maria del Nido nedavno izjavio kako neće biti prodaje najboljih igrača u siječnju, s naglaskom da je već odbio ponudu od 16 milijuna eura za najboljeg strijelca Alvara Negreda.

Lokomotivu se ne žuri da realizira ovaj transfer budući je momčad i dalje na odmoru i ne kreće s pripremama do 20. siječnja, dok nastavak sezone u ruskom prvenstvu kreće tek od drugog tjedna ožujka, nešto nakon zatvaranja tamošnjeg prijelaznog roka.

Rakitić je u Sevillu stigao u siječnju 2011. godine iz Schalkea potpisavši ugovor na četiri i pol godine. U slučaju transfera u Lokomotiv, postao bi treći hrvatski igrač pod paskom bivšeg hrvatskog izbornika nakon Vedrana Ćorluke i Darija Krešića.