IZ REPREZENTACIJE PORUČUJU

Tek sad počinju prave pripreme za Ukrajinu

01.06.2009 u 15:31

Bionic
Reading

Popunjavaju se redovi hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju, gdje su u tijeku pripreme za subotnji kvalifikacijski susret za SP 2010. protiv Ukrajine

Tijekom ponedjeljka reprezentacija će se u potpunosti kompletirati s obzirom da će se priključiti skupina igrača iz Splita, odakle dolazi i Mario Mandžukić, a do ponedjeljka navečer u Rovinj će doputovati još Srna, Čale i Klasnić.

'U potpunosti smo zadovoljni učinkom igrača na pripremama, bez obzira što smo imali na raspolaganju manji dio igračkog kadra. Najvažnije je da je sve prošlo u najboljem redu, od treninga do činjenice da su svi zdravi i spremni za subotnjih 90 minuta s Ukrajinom', kazao je član stručnog stožera reprezentacije Nikola Jurčević na konferenciji za novinare u Rovinju. Dodao je da prave pripreme počinju u ponedjeljak kada će na treningu u 18 sati biti na okupu svi reprezentativci.

'Premda se radi o završetku natjecateljske sezone gdje je prisutna i jedna doza zasićenosti, kod svih je igrača primjetna odlučnost, ali i raspoloženje da u subotu dobijemo Ukrajinu', naglasio je Jurčević, koji očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu, sličnu onoj s Rusijom u Zagrebu, ali ovaj put s pobjedonosnim ishodom za nas.

'Tada smo imali dominaciju i kontrolu igre. Siguran sam da ćemo i u subotu kontrolirati utakmicu i imati potpunu dominaciju te vjerujem da možemo postići barem jedan gol koji će nam donijeti pobjedu', istaknuo je Nikola Jurčević. Prema njegovim riječima, Ukrajina je vrlo nezgodna i čvrsta reprezentacija koja se brani s deset igrača, ali istodobno raspolaže s tri do četiri igrača koji mogu biti vrlo nezgodni.

'Upravo na njih moramo pripaziti, a tu u prvom redu mislim na Voronjina, Alijeva, Ševčenka', zaključio je Jurčević.

Mladen Petrić ustvrdio je da je spreman za nastup bez obzira što je u posljednje vrijeme zasebno trenirao i imao poseban režim rada.

'Dobro se osjećam, posljednju utakmicu u Hamburgu igrao sam svih 90 minuta bez problema i potpuno sam spreman. Očekuje nas teška utakmica, morat ćemo probiti ukrajinsku obranu, ne izgubiti glavu te čekati pravu prigodu. Mislim da će od iznimne važnosti biti prekidi, jer tu vidim našu šansu', kazao je Mladen Petrić. On i Ivica Olić ove su sezone u HSV-u postigli ukupno 46 golova.

Niko Kranjčar se također osjeća spremnim unatoč nedavnoj ozljedi zgloba koji u posljednje vrijeme izdržava sve napore.

'Nema sumnje da je ovo bila moja najgora sezona kada je riječ o ozljedama, koje su se u konačnici odrazile na moju igru. Stoga mi je cilj čim prije zaboraviti ovu sezonu, krenuti u pripreme koje počinju 9. srpnja potpuno zdrav', poručio je Kranjčar, koji ne razmišlja o odlasku iz Portsmoutha. Naime, u klub je stigao novi vlasnik s većim ambicijama, što će znatno utjecati i na momčad koja neće imati u planu samo zadržavanje statusa prvoligaša.