POKVARIO SLAVLJE PRVACIMA

Kerić s 15 golova najbolji strijelac Češke

30.05.2009 u 19:03

Bionic
Reading

Bivši napadač vinkovačke Cibalije Andrej Kerić, koji danas nosi dres Slovana iz Libereca, s dva je pogotka u zadnjem kolu potvrdio naslov najboljeg strijelca češke Gambrinus lige

Hat-trick Kerića u Zlinu tijekom ožujka

U svojoj drugoj sezoni u inozemstvu Andrej Kerić doživio je punu afirmaciju u češkoj nogometnoj ligi. Napadač Slovana u zadnjem kolu zabio je dva gola na gostovanju kod praške Slavije i tako potvrdio naslov najboljeg strijelca lige.

Slavia je vodila rezultatom 2:0, no Vinkovčanin je smanjio prednost na isteku prvog poluvremena, a u posljednjoj minuti susreta postavio je konačan rezultat 2:2. Njegov Slovan (u kojemu nastupaju još dvojica Hrvata, mladi stoper Kelić i branič Vulin) sezonu je završio na trećem mjestu, iza neprikosnovenog dvojca iz Praga (drugoplasirana je Sparta), a on sam vrlo je uvjerljivo osvojio nagradu za najuspješnijeg strijelca.

U 28 nastupa zabio je 15 golova i najbliže pratitelje ostavio četiri gola iza sebe. Zanimljivo je da je u pet godina provedenih u Cibaliji zabio tek devet prvenstvenih golova, a tu je brojku obilno nadmašio samo u ovoj sezoni.