BILIĆ O NIKI KOVAČU

'Sportaš i čovjek bez ijedne mrlje'

29.05.2009 u 19:42

Bionic
Reading

Izbornik Slaven Bilić biranim je riječima prokomentirao odluku o definitivnom prestanku profesionalnog bavljenja nogometom svoga dojučerašnjeg kapetana, legendarnog hrvatskog reprezentativca Nike Kovača

Na službenoj internetskoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza izbornik Slaven Bilić progovorio je o odlasku veznjaka Hrvatske i Red Bull Salzburga Nike Kovača.

'Niko je po mnogočemu jedan i jedini. Sportaš i čovjek u pravom smislu riječi, i uza sve to veliki, veliki nogometaš. Napravio je impresivnu karijeru, ostavio dubok trag u klubovima u kojima je igrao, a posebno u reprezentaciji, gdje je zaista obilježio dugo razdoblje i sjajnu generaciju', prve su riječi izbornika Slavena Bilića nakon što je doznao za odluku dojučerašnjeg kapetana.

'Bez imalo sustezanja ću kazati da mi je stvarno velika čast što smo tako surađivali, radili i uživali raditi zajedno. I bez pretjerivanja mogu kazati da nam je od prvog dana bio od neprocjenjive važnosti i pomoći, doslovno član stožera na terenu, pravi kapetan, srce i duša momčadi. Uvijek se stavljao u službu momčadi, apsolutno je i bez iznimke preuzimao odgovornost, potezao kad je najteže. Uživao je silan respekt i kod nas u stožeru i kod igrača. I kod protivnika. Doslovno svih, bez iznimke. A za primjer i sadašnjim i budućim generacijama ostat će njegovo ponašanje, predanost, odnos prema suigračima, profesionalnost na terenu i izvan njega. Tu je Niko bez premca', rekao je izbornik.

'Rijetkima je pošlo za rukom toliko godina biti u vrhu, a bez ijedne mrlje. U svakom slučaju će nogomet biti prazniji bez njega, a vjerojatno i on bez nogometa nakon toliko godina. No on stvarno nema za čim žaliti. Napravio je sve ono što je potrebno da zauvijek ostane upisan zlatnim slovima u hrvatske i svjetske nogometne anale', zaključio je Bilić.