MOTIVACIJA

Barca do naslova uz 'Gladijatora' i 'Coldplay'

29.05.2009 u 16:40

Bionic
Reading

Treneri na raznorazne načine pokušavaju motivirati svoje nogometaše prije važnijih dvoboja. Strateg Barcelone Pepe Guardiola je prije finala Lige prvaka svojim 'ratnicima' puštao sažetak filma 'Gladijator' te pjesmu benda Coldplay 'Viva La Vida'

Nekada je trener svih trener Miroslav Ćiro Blažević razbijao skupocjene satove u svlačionici da bi motivirao svoje 'sinove' prije ključnih dvoboja; neki treneri, poput Fatiha Terima, voljeli su držati ratničke govore, a u Dinamu su bile popularne i prijetnje izvršnog dopredsjednika u svlačionici da bi se razdrmali igrači.

Stručnjak Barcelone Pepe Guardiola na puno smireniji, a očito i jednako efikasan način pokušava svoje igrače potaknuti da na travnjaku daju ono najbolje.

Prije ogleda s Manchester Unitedom Guardiola je pustio Kataloncima sedmominutni sažetak scena iz filma Ridleyja Scotta 'Gladijator'. Video uradak je bila i kompilacija filma s potezima Barceloninih prvotimaca, a sve je završilo jednom porukom koja je ganula igrače.

'Mi smo središte igrališta. Imamo preciznost, imamo snagu, napadači smo koji se brane i braniči koji napadaju. Imamo brzinu, imamo poštovanje protivnika. Mi smo svaki gol koji zabijemo i mi smo ti koji uvijek gledaju prema golu suparnika. Mi smo jedno', stajalo je u poruci na ekranu, a piše 'El Pais'.

Osim 'Gladijatorom', Guardiola je igrače motivirao glazbom omiljenog mu benda 'Coldplay' i puštao im je pjesmu 'Viva La Vida'.

Takva motivacija je upalila jer je Barcelona u finalu Lige prvaka nadigrala Manchester United.