NAVIJAČKO MIŠLJENJE

Anas je uvijek dobrodošao na Kantridi!

18.12.2012 u 17:00

Bionic
Reading

Anas Sharbini uvijek je dobrodošao u Rijeku, misli dugogodišnji navijač momčadi s Kantride Cortez. O Anasovom povratku u svoj grad navijači su podijeljeni

Anas Sharbini... Na spomen tog igrača ne mogu, a da ne zavrtim glavom i pomislim kako se jedan talent može uništiti. Kako je samo malo potrebno od genijalca do propalice, kako je badava sve ako ti nije glava čista... Anas, ako je pravi, ne da je pojačanje za Rijeku, već Anas iz zadnje sezone na Kantridi ima mjesta i u reprezentaciji jer je bolji i od Sammira, Kovačića i svih igrača iz MAXtv Prve lige...


Površni pratitelji domaćih terena nisu toliko upoznati s cijelom pričom oko Anasa, iako je u svim medijima opisan njegov prelazak iz Rijeke u Hajduk. Ukratko: Rijeka je bila u ogromnim financijskim dugovima, prijetila joj je sudbina Varteksa, nitko nije davao ni kune, i rješenje je bila prodaja Anasa, iako je on imao važeći ugovor. Prvi se javio Getafe, s ponudom malo ispod 2,5 milijuna eura, a nakon njega i Dinamo Kijev. Zadnja, i najozbiljnija ponuda je bila od R.Bull-Salzburga. No, sve se to odbija, kao i dogovor njegovog menadžera s Dinamom, pa Anas potpisuje za Hajduk. A sve samo jer je Hajduk htio braću u paketu. I to je jedina istina jer Anas se sam ne zna snalaziti, pa je brat poslan da ga pazi.

Anas je imao niz incidenata i na Kantridi, pa tako ona vožnja po tartan stazi na Poljudu i nije toliko opasna kao npr. činjenica da je u Rijeci autom izazvao prometnu nesreću i pobjegao s mjesta nezgode. Znao je propustiti trening poradi kockanja u jednom grobničkom kafiću, a bivši igrač Rijeke, Ivanov, mu je podijelio i par šamara pred svima poradi izbjegavanja treninga.

Anas je igračina, pomalo čudak, ali koji genijalac nije? Njegovi prodori lijevom stranom, udarci, brzina, promjena smjera... Sve to izaziva oduševljenje. Treba biti realan pa reći i pitati se: s kim je Anas igrao u Hajduku? Je li se Hajduk potrudio graditi igru oko svoje najskuplje investicije? Jer, opet, ni u svlačionici Barcelone nisu svi isti, pa tako nisu ni u jednom klubu. Zato, što se mene tiče, Anas može slobodno nazad, jer on nije izdajica Rijeke, već njen spasitelj, koji je svojim transferom omogućio da klub i danas živi. Pa iako, ajmo se i našaliti, kažu da nije najbistriji igrač, ali je dovoljno svjestan da nije nikoga lagao i varao, pa nije ljubio grb Hajduka. Time bi lagao i Hajdukove i Rijekine navijače. A mnogi su se zaklinjali na vječitu ljubav te kako nema šanse da igraju za određenu momčad, a poslije bi bez srama pogazili svoju riječ.Tako da Anas nije gori od Gračana, Mladenovića, Milinovića, Mijatovića, Pilipovića... ili idola riječkih navijača, Vugrinca, kojem je nuđen daleko bolji ugovor nego što je dao Dinamo, pa je ipak otišao, a dan danas se on smatra božanstvom na Kantridi. Svi navedeni su otišli svojom voljom, jedino je Anas MORAO otići.Morao otići da bi danas imali klub!

Anas Sharbini u dresu Al Ittihada