L.A. JE PRVAK

Beckham s naslovom prvaka napušta Galaxy

02.12.2012 u 09:41

Bionic
Reading

Nogometaši Los Angeles Galaxyja obranili su naslov prvaka u MLS ligi, te su pobjedom 3:1 u finalu protiv Houstona došli do četvrtog naslova u povijesti

Sada je klub iz Los Angelesa zajedno s DC Unitedom rekorder po broju naslova prvaka - te ih dvije momčadi imaju po četiri. Uz to, Galaxy je još četiri puta u povijesti igrao u završnom ogledu.

Prošle godine je, također u Carsonu, LA Galaxy pobijedio Houston 1-0 pogotkom Landona Donovana. Isti su se suparnici, opet u Carsonu, sreli i ovog vikenda, a na poluvremenu je Houston imao prednost 1:0 stečenu pogotkom Calena Carra u 44. minuti.

No, u nastavku se dogodio potpuni preokret, pa je tako prvo Omar Gonzalez izjednačio u 60. minuti, a samo pet minuta kasnije je već bilo 2:1 za Los Angeles nakon što je Donovan realizirao udarac s bijele točke. Prije toga je jedan od igrača Houston igrao rukom u svom šesnaestercu. Sve je i zaključeno jedanaestercem u 94. minuti kojeg je za 3:1 realizirao Robbie Keane.

Minutu nakon toga na tribinama se prolomio pljesak u znak Davida Beckhama koji je tada izašao s travnjaka, a ovo mu je inače bila posljednja utakmica koju je odigrao u dresu Galaxyja. Još je ranije Beckham najavio odlazak na kraju ove kalendarske godine iz kluba.

LA Galaxy tako sada ima naslove prvaka iz 2002., 2005. 2011. i 2012. godine.