BRUTALNO ISKREN

Čech: Žao mi je Di Mattea, ali otkazi su dio nogometa

25.11.2012 u 13:06

Bionic
Reading

'Tužno je ustanoviti da je Di Matteo dobio otkaz u ovako ranoj fazi sezone. Nažalost, takav je život u nogometu. Uvijek će ostati zapamćen kao veliki dio povijesti ovog kluba s obzirom na njegova postignuća u igračkoj i menadžerskoj karijeri', rekao je Čech za Daily Mail

Petr Čech, pouzdani češki vratar Chelseaja, osvrnuo se na nedavni otkaz menadžeru Robertu Di Matteu umjesto kojeg je kao privrmeno rješenje na klupi do kraja sezone postavljen Rafael Benitez.

'Tužno je ustanoviti da je Di Matteo dobio otkaz u ovako ranoj fazi sezone. Nažalost, takav je život u nogometu. Uvijek će ostati zapamćen kao veliki dio povijesti ovog kluba s obzirom na njegova postignuća u igračkoj i menadžerskoj karijeri', rekao je Čech za Daily Mail.

Kada je u pitanju ovo potonje, aludirao je, dakako, na dva trofeja koje je Di Matteo donio u vitrine kluba, otkad je u ožujku bio postavljen za menadžera, Ligu prvaka i FA Cup.

Nakon iznenađujućeg poraza od West Bromwicha u Premiershipu u prošloj rundi, Čech je, kako kaže, održao motivacijski govor u svlačionici.

'Morao sam to učiniti kao bih podsjetio suigrače tko smo i što smo, odnosno što želimo biti. Rekao sam im da moramo napredovati ako želimo ispuniti naše ciljeve. Svi smo mi na istom brodu – menadžer, njegovi pomoćnici i mi, svi igrači. Svi smo jednako odgovorni za situaciju u kojoj smo se našli. Nažalost, menadžer je uvijek taj koji se nađe pod najvećim pritiskom', dodao je Čech.

Iako je momčad u vrlo lošoj formi u zadnje vrijeme, Čech vjeruje da će pred njom dobra budućnost s novim igračima.

'Možete primijetiti da se u našem klubu polako ali sigurno odvija smjena generacija. Imamo puno novih igrača, odnosno igrača koji nisu dugo u ovom klubu. Možemo reći da je ovo stvaranje jednog novog Chelseaja, s različitim stilom igre od ranijeg. Novi igrači su nam donijeli potpuno drukčiji stil', kaže 30-godišnji vratar.