FINALE ZA SLADOKUSCE

Fergie upozorava: Nismo vam mi Real

27.05.2009 u 08:30

Bionic
Reading

Pred europskim i svjetskim auditorijem ostala je još jedna, najvažnija utakmica elitnog klupskog nogometnog natjecanja. Rim će dati odgovor hoće li po četvrti put u povijesti prvak Starog kontinenta postati Manchester United ili po treći put Barcelona

Filter skupina i tri eliminacijske faze prošle su dvije vjerojatno najatraktivnije momčadi današnjice i Olimpico će ugostiti finale iz snova. Uživat će gotovo svi, jedino će navijači Chelseaja iz svojih fotelja proklinjati norveškog suca Ovrebea.

Manchester još nikada nije poražen u finalu, a zadrži li stopostotni učinak, njihov trener Alex Ferguson izjednačit će se s legendom Liverpoola Bobom Paisleyjem na vrhu najuspješnijih trenera natjecanja s tri osvojena naslova.

'Što trebamo za naslov? Prvenstveno, odigrati dobar susret, ostati koncentrirani čitav susret i imati onu neophodnu dozu sreće. Imamo i odlične igrače na klupi koji će, nadam se, imati bitan utjecaj na konačan rezultat', kaže Ferguson prije nego će odbiti reći tko je bolji, Messi ili Cristiano Ronaldo:

'Bolje ih je imati u momčadi nego nemati. Znamo kakav je Messi, ali vjerujem da imam igrače koji će ga znati zaustaviti. Njih su dvojica prilično različiti tipovi igrača, ali morate cijeniti njihovu sposobnost da primaju udarce i vraćaju se još bolji i opasniji.'

Manchester će igrati u bijelim dresovima, ali Ferguson je upozorio Katalonce da ne povlače popularne paralele:

'Možda će vam sličiti na vaš Clasico, ali mora vam biti jasno da smo mi bolji od Real Madrida.'

Lionel Messi je počastio portugalskog rivala velikim komplimentom: 'Platio bih ulaznicu da ga gledam na terenu', no i dodao da u Manchesteru vrebaju noge opasnosti i da bi bilo pogibeljno koncentrirati se samo na Ronalda.

Barcelona je u natjecanju zabila dva i pol gola po utakmici i najefikasniji su sastav Lige prvaka zadnjih deset godina. Jedan od 'najodgovornijih' za takvu statistiku je Kamerunac Eto'o.

'Želimo li pobijediti, morat ćemo zabiti još koji gol. Nisam opterećen svojom slabijom statistikom u zadnje vrijeme, bila je to puka nesreća. Nastavit ću biti agresivan i raditi pritisak na Manchester, kako bih pomogao momčadi. Ako zabijem, tim bolje', hladno rezonira Kamerunac i 'govoranciju' štedi za travnjak.

Čitava Europa ga je željno očekivala, od početka nas dijele još sati. Manchester protiv Barcelone u vječnom gradu, spektakl ne može izostati. Termin je uobičajen, 20 sati i 45 minuta.