REKORD BUNDESLIGE

Olić dobio konkurenta: Gomez u Bayernu

26.05.2009 u 15:45

Bionic
Reading

Premda su prije nekoliko mjeseci kupili napadača hrvatske reprezentacije i HSV-a Ivicu Olića, čelnici Bayerna dogovorili su i kupovinu napadača Stuttgarta, Marija Gomeza

Prema pisanju njemačkog tiska, Bayern će Stuttgartu platiti čak 30 milijuna eura odštete, što je rekord Bundeslige.

'Radujem se što ću karijeru nastaviti u redovima jednog od najvećih svjetskih klubova', kazao je Gomez. 'Ne brine me konkurencija, imat ću više motiva za dokazivanje', kazao je njemački reprezentativac, dok je Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge dodao:

'Gomez je vrhunski napadač, vrijedan svakog eura. On po sezoni zabija oko 20 golova, što je sjajan učinak.' Gomez bi u Bayernu, naime, zarađivao četiri milijuna eura u svakoj od idućih pet sezona.

Ako se ovaj transfer zaista realizira, Gomez će postati peti napadač u svlačionici Bayerna. Prije njega je kupljen Olić, a od ranije u svlačionici su Luca Toni, Miroslav Klose i Thomas Müller.

Vodstvo bavarskog velikana je zainteresirano i za usluge vratara Manuela Neuera, trenutačno jedinice Schalkea. Bavarski menadžer Uli Hoeness je potvrdio da su klubovi već stupili u kontakt.

'Zanima nas samo jedan vratar, a to je Neuer. Već smo o tome obavijestili Schalke', kazao je Hoeness.