NI HTV MU NE POMAŽE

Štimac: To što Ćiro radi izvan je svake pameti

14.11.2012 u 21:30

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac imao je razloga za zadovoljstvo nakon utakmice svoje momčadi i selekcije MAXtv Prve lige. Dvoboj je završio 1:1, ali 'klinci' iz domaće lige pokazali su da imaju veliki potencijal kojeg bi jednog dana mogli prezentirati i u najboljoj selekciji. No, izbornik Štimac osvrnuo se i na posljednje događaje oko Saveza, Ćire Blaževića....

'Nisam razmišljao o tome koliko će biti gledatelja, samo da netko od igrača ne ozlijedi. Nakon onog režiranog projekta HTV-a u ponedjeljak i gadosti koje su plasirane s ciljem da se obezvrijedi ovaj događaj i sve nas ponovno vrati u atmosferu linča, teško je bilo očekivati puni stadion. To samo pokazuje tko je kakav kad su dobre želje za hrvatski nogomet u pitanju i ide na čast onima koji sudjeluju u rušenju reprezentacije. Neka se pitaju ljudi koji su godinama naplaćivali svoje usluge u našem nogometu, a sada po njemu pljuju što to rade, neka zašute i puste Vatrene da ostvaruju uspjehe. Ako nisu u stanju pomoći, daleko im kuća', prekao je Igor Štimac, a prenosi Jutarnji list.

Pokušao je Štimca oraspoložiti komičar iz Bijelih udovica te ga pitao može li pomiriti Zdravka Mamića i Ćiru Blaževića.

'Zadužen sam za reprezentaciju, niti Ćiro niti Mamić ni u kojem segmentu nisu dio te priče. Samo je stvar njihove osobne kulture i uvažavanja hrvatskog nogometa kao će se ponašati i predstavljati u javnosti. Ovo što moj uvaženi bivši šef radi je izvan svake pameti. To je samo bijes koji pokazuje iz razloga što mu nije uspjelo biti izbornik. Nisu mu igrači reprezentacije krivi niti tko drugi, na pogrešan način prikazuje svoj bijes. Ja mu tu ne mogu pomoći'.

Za kraj je Štimac prenio kako započinje dan, odnosno koliko je aktivan na Facebooku.

'Svako jutro molim Gospodna da mi da snage otupjeti i otrpjeti sve koji nemaju sluha i šalju mi zle poruke, da budem jak i da svladam prepreke, da zadržim prijatelje i stvaram nove, molim za bližnje i oprost svima koji nam zlo misle. Koliko sam na fejsu? Poslije osječke utakmice nisam deset noći spavao da bih odgovorio na 3.000 poruka. Time pokazujem koliko mi je stalo do komunikacije s hrvatskim ljudima i da im donesemo malo radosti'.