NEVOLJE ZA 'KOCKASTE'

FIFA pokrenula istragu protiv Hrvatske

14.11.2012 u 13:53

Bionic
Reading

Svjetska nogometna federacija (FIFA) pokrenula je istragu protiv Hrvatske zbog događaja na kvalifikacijskoj utakmici protiv Makedonije u Skoplju. Osim 'kockastih', pod istragom je i Srbija

BBC Wales prvi je donio priču kako je FIFA pokrenula istragu protiv Hrvatske u vezi s događajima na utakmici u Skoplju, protiv Makedonije. BBC Wales ne objašnjava razloge zbog čega je pokrenuta istraga, ali vjeruje se da je povezana s hukanjem navijača Sammiru kojem je to bio debi za 'kockaste'.

Uz nas, pod povećalom je i Srbija, i to zbog događaja na kvalifikacijskoj utakmici protiv Walesa u Novom Sadu zbog navodnih nemira na tribinama.

Ovisi o težini prekršaja, ali Hrvatska može biti kažnjena na više načina. Financijski, igranje pred praznim tribinama na jednoj ili više utakmica, a najteža kazna bi bila ako bi bili izbačeni iz kvalifikacija.

Glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Neven Cvijanović bio je iznenađen informacijom da je FIFA protiv Hrvatske pokrenula istragu.

'Prvi glas. Nitko nam ništa nije javio. Dok ne dobijem službenu obavijest ne mogu ništa komentirati', kazao je Cvijanović.