PUT DO SLAVE

Messi i Ronaldo moraju prekinuti tradiciju

25.05.2009 u 12:09

Bionic
Reading

Portugalac Cristiano Ronaldo, najbolji svjetski nogometaš po izboru Fife, i njegov protivnik u tom izboru Argentinac Lionel Messi trebaju u srijedu promijeniti vlastitu tradiciju iz posljednjih utakmica ako žele odvesti svoj klub - Manchester United ili Barcelonu - do pobjede u finalu Lige prvaka

Ronaldo, koji je prošle godine bio najbolji strijelac Lige prvaka s osam pogodaka, nije zabio gol u šest utakmica protiv španjolskog kluba i promašio je kazneni udarac na Nou Campu prošle godine u prvom krugu polufinala protiv Barcelone.

Barcin napadač Messi je ove godine vodeći strijelac s osam pogodaka, dva više od Ronalda, ali nije uspio zatresti mrežu u deset utakmica protiv engleskih klubova, uključujući i polufinalne utakmice protiv Chelseaja.

Messi je odao počast portugalskom protivniku: 'On je sjajan igrač i ima sposobnost da izbaci protivničku ekipu iz ravnoteže ako mu se da previše prostora, što on zna savršeno iskoristiti.'

Ronaldo (24), koji je i europski nogometaš godine, u jednom je intervju kazao da bi bilo opasno usmjeravati se samo na Messija te da su kamerunski napadač Samuel Eto'o i Francuz Thierry Henry u odličnoj formi ove godine.

'Naravno da je Messi jako dobar, ali i ostali su', rekao je Ronaldo.

Messi će biti prvi Argentinac koji je najbolji strijelac u nekom europskom natjecanju, otkako je Alfredo di Stefano zabio deset golova za Real Madrid u sezoni 1957/8.

On je imao i više asistencija od Ronalda u ovogodišnjoj Ligi prvaka i ima ih pet, samo jednu manje od vodećih Xavija i Francka Riberyja.

Ronaldo ima samo dvije asistencije. No Portugalac je bolji u udarcima prema golu i u gol - on ima 53 udarca prema golu, od kojih je 32 u okvir gola, dok Messi ima 24, od kojih je 11 u okvir gola.