SLUČAJ 'VIDA'

Je li rasizam kad se huče bijelom nogometašu?

30.10.2012 u 13:24

Bionic
Reading

Na prvenstvenoj utakmici između Cibalije i Dinama (0:1) igranoj u Vinkovcima, dio domaćih navijača hukao je Domagoju Vidi

Dinamov nogometaš Domagoj Vida bio je na meti Cibalijinih simpatizera koji su mu za vrijeme utakmice hukali. Kada se s tribine čuju majmunski krici prema tamnoputim igračima, uvijek se piše o sramoti s tribina i rasizmu, ali što kada nešto takvo doživi nogometaš bijele boje kože?

'Ni delegat, a ni sudac Ivan Bebek ništa nisu prijavili u svojim izvješćima. Nemam pojma je li to kažnjivo! Dosad se nismo susreli s takvom pojavom. U cijelom se svijetu zna što znači hukanje tamnoputim igračima, ali ovo je prvi slučaj za koji znam da se hukalo bijelom nogometašu', rekao je povjerenik MAXtv Prve lige Josip Brezni za Večernji list.

Mediji ovom neobičnom slučaju nisu posvetili previše prostora, ali nije prvi put da se hukalo bijelim nogometašima. Nešto slično je doživio Mark Viduka kojem je hukao dio vlastitih navijača zbog loših predstava koje je pružao u dresu tadašnje Canjugine Croatije. I to je prošlo bez previše buke.