LIJEPA GESTA

Burnley daje besplatne ulaznice svojim navijačima

22.05.2009 u 13:39

Bionic
Reading

Navijanje i vjerno praćenje omiljenog kluba u engleskoj Premier League skup je hobi, ali drugoligaš Burnley mogao bi to olakšati iduće sezone podjelom sedam tisuća besplatnih sezonskih ulaznica svojim navijačima

Ako taj klub pobijedi u doigravanju u ponedjeljak Sheffield United, svatko tko je kupio ulaznicu za ovu sezonu do 8. kolovoza prošle godine neće platiti ništa da bi gledao svoj klub kako igra protiv velikana poput Manchester Uniteda i Chelsea iduću sezonu.

Ta ideja, čiji je tvorac predsjednik kluba Barry Kilby, mogla bi stajati dva milijuna funti (3,16 milijuna dolara), ali se procjenjuje da bi ulazak u Premier League mogao donijeti 50 milijuna funti.

Kilby je izjavio da bi to bila nagrada za navijače koji su ostali uz klub u teškim vremenima i koji su sada nadomak toga da ga ponovo vide u eliti nakon 33 godine.

'U odnosu na Premier League taj novac nije tako velik. Vrlo bih ga se lako odrekao za ulazak u Premier League', kazao je za Daily Telegraph Kilby.

Velikodušnost kluba bit će iskazan i u ponedjeljak, na dan velike utakmice na Wembleyju, kada će svaki navijač u konvoju od ukupno 40 autobusa, koji će ih voziti za London, dobiti besplatnu pitu od klupskog sponzora.

Burnley će, ako uđe u Premier League, imati najjeftiniju sezonsku ulaznicu koja će se za odrasle kretati od 315 funti.

U usporedbi s tim, najjeftinija godišnja ulaznica za Chelsea kreće se od 520 funti jednako kao i za Manchester United.