MARCA PIŠE

Modrić protiv Mallorce mora pokazati što zna

27.10.2012 u 22:03

Bionic
Reading

Španjolski sportski dnevnik Marca donosi tekst o Luki Modriću u kojem se govori kako je vrijeme da "hrvatski nogometni reprezentativac" pokaže zašto ga je "kraljevski klub" ljetos platio otprilike 33 milijuna funti

Modrić je u nedjeljnom ogledu 9. kola Primere na gostovanju kod Mallorce najavljen od prve minute, a autor teksta, Marcin novinar Ulises Flor-Sanchez navodi kako je to Modriću prilika da u izostanku ozlijeđenog Samija Khedire iskoristi priliku.

'Mourinho želi da Modrić odbaci okove i počne pokazivati isti žar, lukavstvo i duh koji je pokazivao u Tottenhamu i koji nastavlja pokazivati za svoju zemlju. Želi da se osjeća važno i da pokaže autoritet u utakmici', piše Flor Sanchez.

'Ogled protiv Mallorce prva je velika prilika u kojoj se od playmakera očekuje da zgrabi utakmicu za vrat i vuče konce igre. Međutim, trener jako dobro zna da Hrvat tek upoznaje razlike između Primere i Premiershipa i uigrava se sa suigračima. Propuštanje predsezone također ga je unazadilo.

Modrić ima drugačije kvalitete od Khedire, uključujući sposobnost da zbuni protivnika s loptom u nogama, ali je manje učinkovit od Nijemca kada momčad izgubi loptu i mora zatvoriti prostor. Svejedno, Mourinho je uvjeren da je on u poziciji da uskoči u Khedirine cipele jer ima potrebnu taktičku svijest i radnu etiku.'

Na gostovanje kod Mallorce Real dolazi nakon 2:1 poraza od Borussije Dortmund u Ligi prvaka. Ondje će Mourinhova momčad tražiti petu ovosezonsku pobjedu, drugu gostujuću, te zadržavanje priključka za liderima Barcelonom i Atletico Madridom.