TRANSFER NA POMOLU

Falcao odlazi u Chelsea za vrtoglavu cijenu

27.10.2012 u 12:01

Bionic
Reading

Priča oko odličnog kolumbijskog nogometaša i napadača madridskog Atletica se polako raspliče. Radamel Falcao bi trebao u siječnju iduće godine doći u londonski Chelsea

I prije se o tome pisalo, a ovog vikenda nogometni internet-portal Goal.com, kao i neki engleski mediji, navode da je vlasnik aktualnog europskog prvaka Roman Abramovič odlučio ispuniti ono što piše u klauzuli ugovora između Falcaa i Atletica, napravljenog nakon što je ovaj iz Porta došao na Vicente Calderon. U klauzuli se navodi da će klub prodati nogometaša u slučaju da se pojavi kupac spreman ponuditi 60 milijuna funti.

Abramovič je očigledno prelomio u sebi, te je spreman na takav iznos. Chelsea ove sezone igra odlično u Premiershipu, te je vodeća momčad na ljestvici, no osim Fernanda Torresa klub nema pravog centarfora. U ovom trenutku boljega od Falcaa ne mogu pronaći na svjetskom tržištu.

Iako su u velikoj financijskoj krizi, u Atleticu su najavili da će pokušavati odolijevati ponudama, no pitanje je mogu li odoliti zovu 60 milijuna. Manchester City, koji se dosad spominjao kao Chelseajev suparnik u borbi za ovog igrača, izgleda odustaje polako iz ove utrke.

Podsjetimo da je Falcao, između ostaloga, na startu sezone utrpao Chelseaju čak tri pogotka u utakmici europskoga Superkupa.