BUNDESLIGA

Mandžukić opet zabio, Bayern na plus 12

20.10.2012 u 18:38

Bionic
Reading

Nakon osam odigranih bundesligaških kola nogometaši Bayerna na vrhu su ljestvice s maksimalna 24 boda. Dortmundska Borussia, aktualni prvak, ima upola manje

Nogometaši Bayerna deklasirali su u subotu Fortunu na gostovanju 5-0 uz jedan pogodak Marija Mandžukića. Istodobno su na svom Signal-Iduna-Parku prvaci izgubili u lokalnom derbiju od Schalkea 2-1.

Mandžukić je Bavarce u Düsseldorfu doveo u vodstvo u 28. minuti pogodivši iz blizine nakon prodora i asistencije Francka Riberyja s lijeve strane. Bio je to deseti Mandžukićev ovosezonski pogodak u 12. službenom nastupu za njegov novi klub, te sedmi postignut u Bundesligi, čiji je najbolji strijelac. Igrao je do 77. minute, kada ga je zamijenio Austrijanac Alaba.

Na drugom je mjestu ljestvice strijelaca Mandžukićev suigrač Thomas Müller, koji je Fortuni zabio dva pogotka. Sa šest postignutih golova i sedam asistencija njemački je reprezentativac najkorisniji igrač dosadašnjeg dijela sezone.

Preostala su dva pogotka za Bavarce u subotu postigli Brazilci Luiz Gustavo i Rafinha, dok je Ribery asistirao kod triju golova suigrača.

Bayern je u sezonu ušao s osam uvodnih pobjeda. Nikad nikome u bundesligaškoj povijesti takav niz nije pošao za rukom. Heynckesova momčad ima impresivnu gol-razliku: 26-2!


U 141. rurskom derbiju Schalke je u Dortmundu pobijedio Borussiju 2-1. Nizozemski reprezentativac Ibrahim Afellay u 14. je minuti goste doveo u vodstvo, da bi u 48. nakon sjajne kontre u režiji Klaas-Jana Huntelaara i Lewisa Holtbyja drugi put za goste poentirao 23-godišnji veznjak Marco Höger. Sedam minuta kasnije Robert Lewandowski uspio je tek smanjiti za ponovno slabe prvake, koje je trener Jürgen Klopp na teren izveo u formaciji 3-5-2. Ivan Perišić igrao je jednoga od dvojice ofenzivnijih veznjaka. U 52. ga je minuti zamijenio Schieber.

Nogometaši Eintrachta i dalje su najvjerniji Bayernovi pratitelji. Novom su pobjedom, već šestom ove sezone, došli i do 19. boda. Na domaćem su travnjaku nadigrali Hannover 3-1.

Nogometaši Wolfsburga, samoproglašeni kandidati na naslov, nakon osam kola samostalno drže posljednje mjesto na ljestvici 18 Bundesligaša. Izgubili su u subotu na Volkswagen Areni, pred 25.000 navijača, svoju već treću ovosezonsku domaću utakmicu. Bilo je 2-0 za goste iz Freiburga, koji su odigrali jubilarnu 450. bundesligašku utakmicu.

U redovima poraženog sastava Ivica Olić odigrao je svih 90 minuta, dok je Srđan Lakić ušao u igru u 68. minuti.