SIGURNA OKLADA?

Lazio je favorit protiv slabog i izostancima prorijeđenog Milana

20.10.2012 u 12:17

Bionic
Reading

Lazio igra jako dobar nogomet pod Petkovićem, Klose je u top golgeterskoj formi, a u prvenstvu nisu izgubili od Milana u posljednjih pet međusobnih susreta. Milan je, pak, u očajnoj formi, ekipa ne djeluje dobro, a i u velikoj pobjedi protiv Zenita njihov je heroj bio golman Abbiati

Prognoza:

Lazio - Milan, tip: 1

Lazio igra jako dobar nogomet pod Petkovićem, a Klose je u top golgeterskoj formi. Rimljani žele Ligu prvaka sljedeće sezone nakon što su dvije sezone za redom gledali u leđa Udineseu. Nemaju problema s ozljedama i suspenzijama, a i lani su pobjedili kod kuće Milan. U principu, u prvenstvu nisu izgubili od Milana u posljednjih pet međusobnih susreta. Milan je pak u očajnoj formi, ekipa ne djeluje dobro, a i u velikoj pobjedi protiv Zenita njihov je heroj bio golman Abbiati. Njega danas nema, kao ni Ambrosinija i Robinha pa će Allegrijeva momčad teško ostvariti pozitivan rezultat u Rimu.


U sjeni ogleda vodećih momčadi lige, Juventusa i Napolija, na Olimpicu će Lazio ugostiti posrnuli Milan. Rimska momčad pod Petkovićem djeluje vrlo dobro i trenutno su uz Inter prvi pratitelji vodećeg dvojca. Nakon mini krize i uzastopnih poraza od Genoe i Napolija, vratili su se pobjedama, a u posljednjem kolu deklasirali su Pescaru. Brilijirao je Klose koji je ponovno ulovio golgetersku formu. Iskusni je njemački napadač nakon dva gola Pescari postigao i za reprezentaciju jedan gol protiv Irske te dva protiv Švedske i sigurno će predstavljati glavnu prijetnju po gol Milana.

Petkovića neće zavarati slab start Milana: 'Igramo protiv momčadi koja uvijek dobro igra u Europi. Sedam prvenstvenih bodova ne oslikava snagu njihove momčade. Trener uvijek mora vjerovati u svoju momčad i za mene će Lazio stalno biti korak iznad suparnika, bez obzira na njihovo ime. Morat ćemo biti oprezni jer Milan strašno želi ove bodove.'

Petkoviću je odlično došla reprezentativna pauza jer se njegova lista ozljeđenih igrača apsolutno očistila, tako da za ovaj susret konkuriraju braniči Diakite i Radu, te iskusni veznjak Brocchi. Pretpostavlja se da Brocchi još neće zaigrati za Lazio, a Petković nema ni potrebe mijenjati veznu liniju budući da mu svi igraju u odličnoj formi. Ispred pet ofenzivno nastrojenih veznjaka, u vrhu napada zaigrat će opasni Klose koji je svoj prvi gol u Serie A postigao upravo protiv Milana.


Nakon velike pobjede nad Zenitom u Ligi prvaka, Milan je doživio novi prvenstveni posrtaj i to protiv gradskog rivala Intera. Jedini gol na susretu postigao je već u trećoj minuti Interov branič Samuel, a do kraja susreta Milan je uspio izjednačiti, no sudac je poništio gol Montoliva zbog upitnog prethodnog prekršaja na Interovom golmanu Handanoviću. Milan je imao mnogo kritika na račun suđenja u derbiju, no ponovno nisu oduševili igrom iako su gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem više. Činjenica je da Milan ove sezone teško osvaja bodove, no navijači se s pravom brinu jer momčad ni ne igra dobro. Trener Allegri preživio je i poraz u derbiju iako se naveliko pričalo o Gallianijevom vrbovanju Guardiole.

Galliani je ponovno javno dao podršku Allegriju: 'Bez obzira na to što se dogodi, susret s Laziom neće biti posljednja utakmica za Massimiliana Allegrija. Milan će sigurno biti brži u sljedećim utakmicama i cijela će momčad sazrijeti. Uostalom, nismo zaslužili poraz u derbiju i za sada nam nedostaje i malo sreće.'

Sam Allegri vjeruje da i dalje ima bezrezervnu podršku u klubu: 'To što je Galliani rekao znači mi mnogo. Cijeli klub je pokazao podršku. Bilo je mnogo promjena u momčadi i zajedno igramo tek nekoliko mjeseci. Radi se o mladim igračima i treba im neko vrijeme da se uigraju.

Milanov trener s oprezom je govorio o sljedećem suparniku: 'Morat ćemo biti iznimno oprezni jer je Lazio dobra momčad. Znaju što trebaju napraviti i dobro kontroliraju loptu. Biti će jako teško vratiti se u utakmicu ako povedu. Morat ćemo s oprezom gledati i na tehnički i na taktički dio igre. Koncentracija će biti ključ uspjeha.'

Gosti imaju podosta problema s izostancima pred susret s Laziom. Među 21 igračem koji su otputovali u Rim je i brzonogi napadač Pato koji se vratio nakon dužeg izbivanja zbog ozljede, no Allegri je rekao da će u vrhu napada od prve minute zaigrati Pazzini. Zbog suspenzije će susret propustiti iskusni veznjak Ambrosini, a zbog ozljeda prvi vratar Abbiati, standardni branič Zapata, napadač Robinho te duže odsutni Mesbah, Muntari, Strasser i Didac Vila.