SLAVA I TUGA

Magični jubileji i 'mršav ulov' Cristiana Ronalda

16.10.2012 u 23:41

Bionic
Reading

Ponajbolji svjetski nogometaš Cristiano Ronaldo upisao je protiv Sjeverne Irske jubilarni stoti nastup za portugalsku reprezentaciju, a istoga dana postao je i prvi sportaš koji je probio magičnu granicu od 50 milijuna sljedbenika putem Facebooka. Ipak, sve to zajedno nije uspio okruniti i pobjedom na terenu

To znači da portugalskog napadača Real Madrida, najboljeg svjetskog nogometaša iz 2008. godine, prati čak jedna petina svih korisnika popularne društvene mreže. Na drugom mjestu najpraćenijih sportaša putem Facebooka nalazi se Lionel Messi sa 39 milijuna pratitelja. Slijede David Beckham (22 milijuna), Michael Jordan (21), Kobe Bryant (14), John Cena (13), LeBron James (13), Roger Federer (12), Rafael Nadal (11), Andres Iniesta (11).

Ronaldo je od čelnika saveza uoči dvoboja sa Sjevernom Irskom primio i posebno priznanje za jubilarni nastup za Portugal (u leđa još gleda samo Coutu i Figu) i preostalo je još 'samo' svladati Sjevernu Irsku u kvalifikacijskom ogledu za SP.

No, u jeku portugalskih napada 'Ulster' je poveo. Norwood je svladao Ruija Patricija i utišao tribine stadiona Dragao. Portugalci su dugo lomili otpor žilavih Iraca i već je mirisalo na veliko iznenađenje, no u 79. minuti Helder Postiga je iskoristio asistenciju Nanija i izjednačio rezultat. Ipak, čvrsti gosti su se oduprli završnim naletima Ronalda i njegovih Portugalaca i u Belfast se vraćaju s vrijednim bodom.

SP kvalifikacije Europa, Skupina F, 4. kolo
Portugal 1 1 Sjeverna Irska
Strijelci
0:1 O. Norwood (30') 1:1 H. Postiga (79')
Sastavi
M. Luis Pinto Veloso
B. Alves
Pepe
J. Pereira (73' A. Eder)
M. Lopes (47' R. Amorim)
J. Moutinho
L. Nani
M. Veloso
R. Ruben Micael (61' S. Varela)
H. Postiga
C. Ronaldo
R. Carroll
C. Baird
A. Hughes
J. Evans
C. Cathcart
R. McGivern
S. Davis
N. McGinn
C. Evans
O. Norwood
K. Lafferty
Žuti kartoni
Pepe 80'
A. Hughes 84'