'ZAGRIJAVANJE' ZA UTAKMICU

Srbi provocirali Albance u Skoplju, pa dobili batine

16.10.2012 u 15:45

Bionic
Reading

Kao što je bilo i najavljivano, na ulicama Skoplja već je došlo do fizičkog obračuna 'navijača' uoči večerašnje utakmice Makedonije i Srbije, koja se igra u sklopu kvalifikacija za SP 2014. U sukobu su ozlijeđena dva srpska navijača, i to iz Podgorice, a navodno su im razbijene glave

Obračun se, prema policijskim informacijama, dogodio u trgovačkom centru Mavrovka, smještenom u dijelu Skoplja pretežno naseljenom Albancima. Policija je još priopćila da su dvojica ozlijeđenih, jedan 29-godišnjak i jedan 17-godišnjak, iz Podgorice, te da su prebačeni u skopsku gradsku bolnicu.

Očevici su za portal Plusinfo ispričali kako su dvojica mladića bili dio veće skupine huligana koja je oko 13 sati došla u trgovački centar i počela izvikivati uvredljive poruke za Albance te parole poput 'Kosovo je Srbija'.

Nakon toga su se, neslužbeno javlja ovaj portal, tu stvorili pripadnici jedne albanske huliganske skupine, koji su uhvatili dvojicu srpskih navijača i pretukli ih, dok su se ostali razbježali.

Makedonska policija je za danas, baš kao i za susret Makedonije i Hrvatske, predvidjela posebne sigurnosne mjere, a navijačima iz Srbije je na utakmicu zabranjen organizirani dolazak. No, do prvog sukoba na ulicama Skoplja već je došlo.

Makedonija i Srbija igraju susret u sklopu četvrtog kola kvalifikacijske skupine A, u kojoj Hrvatska večeras u Osijeku igra protiv Walesa.