WALES U OSIJEKU

Štimac i Srna optimisti: Pobjeda pod svaku cijenu!

15.10.2012 u 17:00

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac izjavio je danas u Osijeku kako je reprezentacija spremna za sutrašnji kvalifikacijski susret protiv Walesa, na osječkom stadionu Gradski vrt, te kako ne očekuje 'ništa drugo nego pobjedu'

Na konferenciji za novinare Štimac je kazao kako su bodovi u ovoj utakmici jednako važni, kao i oni koje smo već osvojili te kako ćemo, bez obzira na optimizam u redovima Walesa, nakon njihove pobjede protiv Škotske, 'napraviti sve što je nužno, da do tih bodova dođemo'.

'Osnovne stvari koje ćemo nastojati utvrditi je preuzimanje inicijative, kontrola igre, disciplina u posjedu lopte te primorati protivnika da se stalno brani. Nastojat ćemo ne dopustiti razvoj njihovih kreativnih akcija i takvim načinom igre što prije doći do rezultata, koji nam osigurava tri boda', kazao je Štimac i naglasio kako se ne opterećuje brojem žutih kartona koje imaju pojedini igrači jer Hrvatska ima dovoljno širok kadar i dobre alternative. Zato je blizu odluke da svi koji imaju problem sa žutim kartonima i započnu utakmicu.

'Nećemo ići u velike promjene i držat ćemo se onoga da se pobjednička momčad ne mijenja. Ako i bude nekakvih izmjena radit će se o možda jednom igraču', kazao je izbornik Štimac.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna kazao je kako su tri boda protiv Walesa važna, kao i protiv Makedonije.

'Idemo korak po korak prema svome cilju, puni smo samopouzdanja i optimizma. Eventualno loše vrijeme i kiša neće nam biti apsolutno nikakav alibi, utakmica se mora pobijediti po svaku cijenu', rekao je Srna.