U OSIJEKU S WALESOM

Štimčeva ideja - uz Mandžukića staviti Eduarda?

15.10.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Gostovanje u Makedoniji apsolvirano je s - odličnim. Naime, u četvrtoj utakmici Igora Štimca na klupi reprezentacija je odigrala najdominantnije i pobjeda je posve zaslužena. Ipak, svi se slažu, ako se u Osijeku u utorak protiv Walesa ne ostvari uspjeh, ni skopski trobod neće imati vrijednost

Hrvatska se s tri boda vratila iz Makedonije, čime je Štimčeva družina napravila važan korak prema završnici odnosno plasmanu na SP u Brazilu. No daleko je to od 'gotovog posla' jer pred reprezentacijom još je važnih ispita, a prvi među njima je u utorak kada u Osijek dolazi momčad Walesa. Istina, bez Bellamyja, ali s Baleom, koji je sâm razvalio Inter na San Siru, što dovoljno govori o važnosti ovog 'kotačića'.

A ništa manje važna neće biti ni publika u Osijeku, od koje će sasvim sigurno jedan dio biti i protiv Štimca, njegovih 'poslodavaca' Šukera i Mamića, ali i novopečenog reprezentativca Sammira.

Međutim, bacili su se u HNS-u na PR pa je Igor Štimac putem društvene mreže Facebbok pokušao privoljeti dio publike. A je li u otme uspio, vidjet ćemo već po navijanju u Osijeku, iako je od preko 1700 komentara na njegovu profilu dobar dio - negativan. Također, Štimac tvrdi da osobno piše sve svoje komentare, a ako je tako, onda su zanimljiva i razmišljanja što se sastava tiče.

'Evo samo da Vas sve skupa pozdravim. Nemam puno vremena, obaveze čekaju, pitate me često u Inbox da li sam to zaista ja, da li Vam baš ja odgovaram i što radim budan u tako kasne sate i sl. Ne poznajete me dobro, al zahvaljujući ovoj stranici upoznat ćete i moj malo čudan bioritam koji je ništa drugo nego posljedica količine obaveza. U pravilu, a nažalost, jedino slobodno vrijeme koje Vam mogu pokloniti u ovako zgusnutom rasporedu su kasni sati ili jutro kao sada, al će UVIJEK biti vremena za Vas, jer ste Vi naša snaga. Ne znam kojeg bi smisla imala ova stranica kad bi Vam netko drugi odgovarao??

Dan je počeo jutarnjom šetnjom uz Dravu u razmišljanju na ono što nas čeka u utorak. Svjesni smo važnosti utakmice i jasno nam je da će dosadašnji rezultati imati kapitalnu vrijednost samo ako pobijedimo Velšane. Ne brinu me oni, ni fantastični Gareth Bale. Razmišljam o najavama kiše, analiziram stanje uma i nogu naših igrača.

Srna je u nepunih 3 mjeseca odigrao 21 utakmicu u punoj minutaži, briljantni Šimunić se izdigao poput feniksa nakon što su ga mnogi već zaboravili i već 2 mjeseca igra u ritmu srijeda-nedjelja. Imamo i četvoricu igrača sa jednom opomenom, a idući protivnik je za prste polizat.

A opet, iskustvo mi govori, koncentriraj se samo na prvu stepenicu koju moraš proći i ne mijenjaj ono što donosi rezultat. Nema Ogija radi kartona, a odigrao je vrhunski protiv Makedonije. Hoće li fenomenalni Čarli uspjeti nadvladati bol u tetivama ili će unutra Šifo ili Lovren? Može li Perišić koji je u klubu zapostavljen ponoviti 90 minuta onako dobro nakon samo 3 dana na blatnjavom terenu? Misli me vode prema Eduardu u paru s Mandžom...
220066,219964,219937,219236
U 11 sati smo imali primanje kod župana i gradonačelnika. Igrače sam poštedio protokola jer sam zakazao trening u 12 sati kako bi imali što duži odmor do posljednjeg treninga pred utakmicu.

Ručali smo u 14.30 i nakon toga su igrači poslani na popodnevni odmor, a mi smo nastavili raditi. Pozvao sam Luku Pavlovića koji je pratio uživo utakmice Srbija - Wales i Wales - Škotska da nam preda informacije o protivniku i prenese dojmove. Hvala mu i ovom prilikom na nesebičnom angažmanu.

U 18.30 sam iskoristio priliku i otišao na misu u osječku katedralu. Kad sam se vratio u hotel igrači su već završili s večerom i sve je bilo spremno za gledanje videa i analizu protivnika. Sat vremena smo proveli u gledanju videa i razgovoru. Igrači na spavanje u 23.30, a ja na završnu analizu odrađenog dana i pripremu za danas.'