VELŠANI NA MENIJU

Allen nudi recept za zaustavljanje Hrvatske

14.10.2012 u 10:42

Bionic
Reading

Veznjak Liverpoola i velške nogometne reprezentacije Joe Allen (22) veseli se nadolazećem ogledu protiv Hrvatske u kvalifikacijskom ciklusu za SP, a posebice igri protiv Luke Modrića

Allen smatra da je ključ u eventualnom uspjehu Walesa u Osijeku limitiranje omalenog hrvatskog playmakera Real Madrida kojeg je imao dobro prilike upoznati u Premiershipu.

'Modrić je igrač kojeg jako poštujem. Imao sam priliku igrati protiv njega dok je još igrao za 'spurse' i bilo je jako teško. On je vrhunski, vrhunski igrač i zato je prešao u jedan od najboljih svjetskih klubova prošlog ljeta. On je igrač na kojeg svi posebno paze u svakoj utakmici,' rekao je Allen za Daily Star.

'Ali iz osobnog aspekta, upravo su takvi igrači ti protiv kojih se želite testirati. To je razlog zašto se jako veselim utorku, bez obzira koliko mi teško bilo.'

Bez sumnje najjači velški adut u utakmici u Osijeku bit će Modrićev bivši suigrač iz Tottenhama Gareth Bale koji je u petak sam dvama golovima donio svojoj reprezentaciji pobjedu protiv Škotske (2-1).

'Garethova all-round igra je toliko dobra i ima toliko kvaliteta. Može biti uz aut-liniju, imati trojicu igrača oko sebe, a opet pronaći načina da ih sve prođe. Stvara prilike i zabija golove. On je za nas ključan igrač,' zaključio je Allen.