RUSI SLAVILI 1:0

Capello i Keržakov zaustavili Ronalda i Portugal

12.10.2012 u 19:04

Bionic
Reading

S minimalnih, ali tri boda vrijednih 1:0 Rusi su u Moskvi svladali Portugal te nastavili pobjednički niz u skupini F kvalifikacija za SP u Brazilu

Pogotkom Aleksandra Keržakova već u šestoj minuti utakmice, ruska nogometna reprezentacija je pobijedila Portugal s 1:0 u skupini F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Momčad Fabija Capella je već u ranoj fazi dvoboja na stadionu Lužniki u Moskvi došla do pogotka kojim se napokon revanširala Portugalcima za težak poraz 7:1 koji su joj nanijeli prije osam godina u kvalifikacijanma za SP 2006. Ujedno, zanimljivo je spomenuti da je ovo Rusima već sedmi kvalifikacijski ogled zaredom (računajući i kvalifikacije za Euro 2012.) u kojem nisu primili pogodak.

Jedini je gol u petak pao nakon što je je Pepe izašao gotovo do centra u pokušaju da napravi pritisak na Romana Širokova. No, veznjak Zenita se pokazao mudrijim i jednim je dodirom lopte sjajno proigrao klupskog suigrača Keržakova koji je izbio sam pred Ruija Patricija i zabio, pokazalo se, pobjednički pogodak.

Portugalci predvođeni Cristianom Ronaldom su nakon toga napravili pritisak, ali nisu mogli ni do boda. Uz to su ostali i bez Fabija Coentraa koji je zbog ozljede morao napustiti igru u 20. minuti.

Rusija nakon tri utakmice u skupini ima maksimalnih devet bodova, tri više od Portugala.

SP kvalifikacije Europa, Skupina F, 3. kolo
Rusija 1 0 Portugal
Strijelci
1:0 A. Keržakov (6')
Sastavi
I. Akinfeev
S. Ignashevich
V. Berezutsky
A. Aniukov
V. Bystrov (83' A. Samedov)
I. Denisov
R. Shirokov
V. Faitzulin (46' D. Glushakov)
D. Kombarov
A. Keržakov (65' A. Yeschenko)
A. Kokorin
M. Luis Pinto Veloso
B. Alves
Pepe
J. Pereira
F. Coentrăo (20' M. Lopes)
J. Moutinho
L. Nani
M. Veloso
R. Ruben Micael (66' S. Varela)
H. Postiga (75' A. Eder)
C. Ronaldo
Žuti kartoni
R. Shirokov 89'
A. Kokorin 90'
M. Veloso 43'