ODGOVOR IZ MAKEDONIJE

'Kukate zbog blata i bodljikave žice? Pogledajte Maksimir!'

12.10.2012 u 13:43

Bionic
Reading

Hrvatski mediji s uobičajenim su naslađivanjem prokomentirali fotografije prostora oko Nacionalne arene Filip II, stadiona na kojemu će se večeras susresti Makedonija i Hrvatska, na kojima se u prostoru oko renovirane arene vidi bodljikava žica i blato. Odgovor iz Makedonije britak je i ciničan

U tekstu pod naslovom 'Hrvati već plaču: 'Filip II' su blato, bageri i bodljikava žica!? Jeste li vidjeli Maksimir', portal Ekipa komentira kako su hrvatski mediji, prije nego što su se išli sprdati na račun skopskog stadiona, trebali pogledati u svoje dvorište.

Svatko tko je posljednjih godina bio na Maksimiru zna na što sliči taj stadion, a kao ilustracija 'organizacijskog gostoprimstva', dodajemo da tamo nema niti osnovnih uvjeta za rad medija, zbog čega UEFA i dalje progledava kroz prste hrvatskom savezu, piše Ekipa. Isti sajt nešto kasnije donosi i nekoliko drukčijih fotografija 'makedonske nogometne ljepotice', pod provokativnim naslovom 'Hrvati, ovo je 'Filip II'.

Inače, blato i bageri oko skopskog stadiona koji su jučer prodefilirali hrvatskim medijima zapravo su posljedica radova na uređivanju novog pomoćnog terena, a dio prostora će biti iskorišten i za izgradnju novih stambenih zgrada.