NOVI IZAZOVI

Muamba uživa u životu bez nogometa i piše knjigu

10.10.2012 u 21:21

Bionic
Reading

Nedavno umirovljeni nogometaš Fabrice Muamba, koji je u ožujku ove godine čudesno preživio iako je bio klinički mrtav punih 78 minuta, nakon što je u dvoboju FA Cupa protiv Tottenhama kolabirao na terenu, u kolovozu je objavio kraj karijere, ali i dalje prati što se događa u njegovom klubu

Nakon što je prošle godine ispao iz Premiershipa, Bolton je u prvih 10 kola u drugom razredu osvojio samo 11 bodova i na ljestvici zauzima tek 18. mjesto. U zadnja tri kola momčad je osvojila samo jedan bod, pa se uprava kluba zahvalila Coyleu na uslugama nakon gotovo tri godine suradnje.

Nedavno umirovljeni nogometaš Fabrice Muamba (24), koji je u ožujku ove godine čudesno preživio iako je bio klinički mrtav punih 78 minuta, nakon što je u dvoboju FA Cupa protiv Tottenhama kolabirao na terenu, kaže da ga je ta vijest jako rastužila. Nogometaš kongoanskog porijekla morao je u kolovozu objaviti kraj karijere, ali i dalje prati što se događa u njegovom klubu.

'Owen mi je pružio veliku podršku u mojim najtežim životnim trenucima i zbog toga sam mu zauvijek jako zahvalan. Igrači Boltona od početka ove sezone nisu igrali baš dobro. Pogotovo s obzirom na kvalitetu koju imamo u momčadi. Jako sam bio tužan što je Owen Coyle dobio otkaz. No, u nogometu je rezultat mjerilo svega i kada ostanete bez njega, platite cijenu. U nogometu se događaju promjene. Nekada vam donesu dobro, nekada ne. Vidjet ćemo kako će ova promjena utjecati na našu momčad. Nadam se da će klub i predsjednik dovesti menadžera koji će nas vratiti u Premier ligu, jer mi to zaslužujemo', govori Muamba, kao da i dalje nosi dres Boltona.

Kaže kako uživa u razdoblju nakon završetka karijere uz obitelj.

'Uživam u životu i provodim puno vremena s obitelji. Trenutno pišem knjigu koja će, nadam se, u studenome biti objavljena. Puno sam i putovao, ali nisam baš puno gledao nogomet, jer me to frustrira. Teško je kada ne možeš biti uključen'.

Zaključio je kako ne razmišlja o trenerskom pozivu.

'Za to sam previše nestrpljiv. Ali, svakako bih volio biti uključen u nogomet i raditi nešto u nogometu u budućnosti'.