NEMA TU VELIKE DVOJBE

Sušić zna za koga će Halilović igrati

09.10.2012 u 22:18

Bionic
Reading

Iako mu je samo 16 godina i tek je zakoračio u seniorski nogomet oko Alena Halilovića se digla velika buka. Sada je glavna tema hoće li Dinamov dragulj u budućnosti igrati za A selekciju Hrvatske ili BiH. Za Safeta Sušića tu nema dvojbe

Iako su se mediji u BiH uzbudili zbog mogućnosti da Alen Halilović zaigra za tamošnju reprezentaciju, a sam igrač ostavio je dvojbu neodlučnim odgovorom, za izbornika BiH Safeta Sušića dvojbe nema.

'Alen će zaigrati za kockaste, a nije isključeno ni da postane dosad najmlađi reprezentativac Hrvatske. Uvjeren sam da kod mladog Halilovića Hrvatska ima prioritet. Naravno, postoji uvijek mogućnost da će odbiti poziv, ali ne vjerujem da će se to dogoditi. Mislim da treba dječaka ostaviti na miru i bez pritiska dopustiti mu da sam odluči za koga će igrati u budućnosti. Za njega je sve ovo što se događa posljednjih dana vjerojatno i previše,' rekao je Sušić za Večernji list, koji ni sam ne želi vršiti pritisak na talentiranog mladića.

'Poznajem dobro njegova oca, a Alen već igra za mlađe selekcije Hrvatske i mislim da će ostati i u budućnosti član hrvatske reprezentacije. Da bi zaigrao za BiH, morao bi promijeniti državljanstvo, a siguran sam u to da će ga hrvatski izbornik Igor Štimac pozvati već u idućoj prijateljskoj utakmici i dati mu najmanje pet minuta kako bi ga rezervirao za budućnost, što je i logičan slijed događaja. Ako bi Alen odbio Hrvatsku, onda bismo mogli razmišljati o pozivu za njega,' zaključio je Sušić.