STIGAO POZIV BiH

S kime će igrati Halilović - Modrićem ili Džekom?

09.10.2012 u 10:50

Bionic
Reading

Nakon što je odigrao prve minute u najvećem hrvatskom derbiju, onom Dinama i Hajduka, Alen Halilović dobio je priliku i u dvoboju protiv Slaven Belupa. Jedna od najvećih nogometnih nada tu je priliku zaokružila pogotkom, prvim u seniorskoj konkurenciji

Alen Halilović ovog se vikenda upisao u povijest hrvatskog nogometa. Zasad samo klupskog. Pogotkom za 4:1 Dinama protiv Slavena Belupa postao je najmlađi igrač koji je zabio u seniorskoj konkurenciji, a u trenutku kada je poentirao imao je 16 godina, tri mjeseca i 19 dana, odnosno bio je mlađi nešto manje od tri mjeseca od Matea Kovačića te skoro pola godine od Dine Špehara, koji su zabijali također kao 16-godišnjaci.

Dinamova velika nada, nakon što se 'lomio' oko ostanka u Maksimiru ili odlaska u torinski Juventus, sada je, čini se, opet na prelomnici. Naime, za njegove su se usluge jako zainteresirali u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, a navodno je čak i predsjednik Saveza Safet Sušić obećao Alenu Haliloviću, sinu Sejada koji je već igrao za 'ljiljane', mjesto u reprezentaciji plasira li se na SP u Brazilu 2014. godine.

Uključite se i vi u raspravu o ovoj temi – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!


'Igre nogometnog bisera Alena nisu nam mogle promaknuti jer smo pratili dosta naših kadetskih i juniorskih reprezentativaca koji nastupaju za Dinamo, ali i momčad Zagreba. Obavio sam podulji razgovor s Alenom, ali i njegovim ocem Sejadom, našim bivšim reprezentativcem. Želimo od sveg srca da Alen nastupa za našu reprezentaciju. Pozvali smo ih da nas posjete, da se upoznaju s našim mogućnostima. Naši asovi, kao što su Misimović, Džeko, Ibišević i Pjanić, pokazuju put mladom naraštaju, a među kojima je i Alen Halilović', objasnio je za Sportske novosti Denijal Pirić, tehnički direktor svih reprezentativnih selekcija BiH.

Naravno, u interesu je hrvatskog nogometa, ako se Alen bude razvijao u smjeru koji je najavio svojim igrama, da ostane kod nas. Halilović je već bio član mlađih hrvatskih selekcija, a hoće li ostati dio njih i do seniorske konkurencije, ovisi isključivo o njemu samome.

'Pričao sam s Denijalom Pirićem, tehničkim direktorom NS BiH, i njemu sam rekao isto, odnosno da sada sve ide kako treba i nema potrebe potencirati te teme. Kad dođe vrijeme za to, Alen će sam odlučiti i ne treba ga time opterećivati, niti stavljati priču o reprezentaciji u prvi plan. Kažem, sve je krenulo odlično, sad je i zabio gol i treba ga pustiti da se razvija, a kad dođe vrijeme da zaigra za seniorsku reprezentaciju, onda će se sve znati', na istu je temu rekao tata Sejad, koji je želio poštedjeti sina nepotrebnih komentara.

Dakle, pitanje je kako će se postaviti i HNS, odnosno hoće li zaštititi 'svog' igrača, s obzirom na to da je Halilović cijeli nogometni put i stasanje odradio u Hrvatskoj, ili ćemo gledati, baš kao što su Švicarci 'ispratili' Ivana Rakitića, kako jedan (uvjereni smo) odličan igrač odlazi igrati za drugu reprezentaciju.