PRVI NAKON 45 GODINA?

Liverpool za Teveza izdvaja 50 milijuna funti

20.05.2009 u 09:52

Bionic
Reading

Napadač Manchester Uniteda Carlos Tevez izrazio je želju za prelaskom u Liverpool, no o ishodu tog transfera odlučit će tržišna utrka. Zainteresiran je i Tottenham, ali ponuda Liverpoola mogla bi ga obeshrabriti

Prilikom osvajanja naslova na susretu s Arsenalom, Tevez je zamijenjen i od publike Old Trafforda oprostio se dugim pljeskom prema svim stranama stadiona. Činilo se kao da je rekao zbogom. 25-godišnji napadač nije zadovoljan svojim statusom kod Alexa Fergusona i spreman je na radikalnu promjenu – transfer na Anfield.

Tottenham je suvlasniku Tevezovih prava, agenciji MSI, ponudio 18 milijuna funti, no Liverpool je tu svotu lakoćom nadmašio. Ako su istiniti navodi The Suna, Benitez će za Argentinca ponuditi 26 milijuna funti te enormnu plaću od 160.000 funti tjedno. Ponudio bi mu trogodišnji ugovor i zbroj izdavanja popeo bi se na okruglih 50 milijuna funti.

'Nevjerojatno je da Liverpool ima toliki novac na raspolaganju u trenucima dok njegovi vlasnici traže financijsku potporu, ali ljudima iz Tottenhama jasno je rečeno da će Teveza uzeti Liverpool i da je sam igrač oduševljen takvim raspletom', tvrdi neimenovani izvor.

Rasplete li se koloplet interesa, prava i taštine zaista na ovaj način, Tevez bi postao prvi igrač nakon 45 godina koji bi iz Manchester Uniteda prešao u Liverpool. I sir Alex, koji je lani zaustavio takav slučaj s Gabrielom Heinzeom, mogao bi samo promatrati.

Na Anfieldu Teveza čeka i Javier Mascherano, suigrač iz reprezentacije s kojim je zajednički branio boje Corinthiansa i West Hama.