STROJEVI ZA GOLOVE

Messi vs. Ronaldo - lov na rekorde El Clasica

07.10.2012 u 14:50

Bionic
Reading

U večerašnjem ogledu 7. kola Primere, u najvećem svjetskom nogometnom derbiju, ogledu Barcelone i Real Madrida, snage će odmjeriti i dva najbolja svjetska nogometaša u ovom trenutku, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo

Dok je Messi s jedne strane tri gola udaljen od vječitog rekordera prema broju golova u 'klasicima', Alfreda di Stefana (Di Stefano je zabio 18 golova u derbijima, Messi 15), Ronaldo je u lovu na jedan drugi rekord.

Naime, Portugalac ima priliku postati prvi igrač koji je zabio u šest uzastopnih derbija između Barcelone i Reala. Prije samo 18 mjeseci napadač 'kraljevskog kluba' je tražio svoj prvi gol protiv katalonskog kluba, bilo u dresu Uniteda ili Reala, ali sada je Ronaldo već zabio osam golova Barceloni, uključujući i pet u isto toliko posljednjih utakmica.

Takva ga statistika drži izjednačenim s bivšim čileanskim napadačem Reala Ivanom Zamoranom, jedinim igračem koji je zabio pet puta zaredom u ogledima najvećih rivala.

Messiju nedostaju još samo dva gola da dođe do ukupne brojke od postignutih 150 golova na Camp Nou, a zanimljivo, savladao je Realovog čuvara mreže Ikera Casillasa više puta nego bilo kojeg drugog vratara, 16 puta ukupno, 15 puta u 'klasicima' i jednom za argentinsku reprezentaciju protiv Španjolske.

Messi vs. Ronaldo