DOSTA JE BILO

Michael Ballack otišao u nogometnu mirovinu

02.10.2012 u 18:27

Bionic
Reading

Michael Ballack, 36-godišnji njemački nogometaš, odlučio je okončati karijeru. Objavile su tu vijest sve njemačke, a potom i svjetske tiskovine

Jedan od najboljih njemačkih nogometaša novijeg doba je zadnje aktivne dane proveo u Bayeru iz Leverkusena. Na kraju prošle sezone je Ballack okončao ugovor s Bayerom, te je postao slobodan igrač, a zadnjih se dana mnogo govorilo da bi mogao nastaviti igrati nogomet u Australiji.

Trajali su pregovori sa Western Sydney Wanderersima, ali Ballack se ipak odlučio za kraj.

'Ovi dani bez nogometa su mi pomogli u odluci. Vrijeme je da se okrenem drugim stvarima. Bilo je predivno, imao sam uvijek veliku potporu, ali sada želim biti s obitelji', rekao je nekadašnji kapetan njemačke nogometne reprezentacije.

Karijeru je počeo u Chemnitzeru, te nastavio u Kaiserslauternu. Od 1999. do 2002. godine je prvi put nosio dres Bayera, a 2002. se preselio u Bayern i igrao za Bavarce do 2006. godine. Od tada, pa do 2010. je bio član Chelseaja, jedinog kluba izvan njemačkih granica, da bi se te 2010. opet vratio u Bayer.

Za reprezentaciju je odigrao 98 utakmica, te je postigao 42 pogotka.

U karijeri je četiri puta bio prvak Njemčke, tri puta pobjednik DFB Pokala, dok je jednom osvojio i engleski Premiership.