KAPETAN INDIJE

Nogometašu 'Ples sa zvijezdama' važniji od kluba

19.05.2009 u 09:54

Bionic
Reading

Kapetan indijske nogometne reprezentacije Bhaichung Bhutia zatražio je trenutni raskid ugovora u svom matičnom klubu Mohun Bagan zbog toga što mu je bilo važnije nastupiti u plesnoj emisiji na televiziji nego zaigrati i trenirati za svoj klub

Ime Bhaichunga Bhutia za prosječnog europskog poznavatelja nogometnih prilika ne znači previše, no u Indiji on je poznati nogometaš i kapetan indijske reprezentacije.

Bhutia je član Mohun Bagana, najstarijeg nogometnog kluba u Indiji, a odlučio je nastupiti u emisiji u kojoj poznate osobe plešu.

To se nije svidjelo čelnicima kluba koji su svom igraču napisali pismo u kojem ga traže da objasni zašto je preskočio nekoliko treninga kako bi nastupio u poznatoj emisiji 'Ples sa zvijezdama' te zašto se ne zalaže na terenu onoliko koliko se očekuje od njega.

Sadržaj tog internog pisma koje je procurilo u javnost toliko je razbjesnio indijsku nogometnu zvijezdu da je zatražio trenutni raskid ugovora.

'Ne želim više igrati za Mohun Bagan nakon svega što se dogodilo. I za klub i za mene je najbolje da se rastanemo. Nakon 17-18 godina igranja više ne trebam potvrđivati svoju profesionalnost. Od prvog dana klub je bio upoznat s mojim obavezama u toj plesnoj emisiji. Jako sam razočaran načinom na koji me klub ponizio', kazao je Bhutia u razgovoru za The Times of India.