OTOČKI NOGOMET

Jelavić zabio dva, Petrić jedan za hrvatski dan u Premiershipu

29.09.2012 u 18:15

Bionic
Reading

Iako još nije u potpunosti odigrano 6. kolo prve engleske nogometne lige (Premierliga), hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić bit će u uskoj kandidaturi za najboljeg igrača kola

Everton je na svom Goodisonu ugostio momčad Southamptona i u režiji Jelavića slavio 3-1. Poveli su gosti nakon manje od šest minuta igre preko Gastona Ramireza, a prednost je trajala sve do 25. minute kada je Jelavić posljednji dirao loptu prije negoli je došla do strijelca izjednačujućeg pogotka Leona Osmana.

Sedam minuta kasnije Kevin Mirallas ubacio je prizemnu loptu na koju je natrčao Jelavić i postigao svoj prvi, a šest minuta kasnije i svoj drugi pogodak. Seamus Coleman ubacio je loptu koju je Jelavić glavom pospremio za 3-1. Bio je to 10. premierligaški pogodak Jelavića u posljednjih 11 utakmica u dresu Evertona.

Hrvatski reprezentativac napustio je igru u 76. minuti susreta uz gromoglasan pljesak i ovacije prepunog stadiona.

Manchester City pobijedio je na Craven Cottageu Fulham s 2-1 i to u posljednjim minutama susreta. Poveli su domaćini pogotkom Mladena Petrića s bijele točke, koji je poslao Joea Harta u jednu, a loptu u drugu stranu. Bio je to treći ovosezonski pogodak Petrića u Premierligi.

Prednost domaćina stajala je sve do 43. minute prvog dijela utakmice, kada je Sergio Agüero iz blizine konačno probio tvrdu obranu Fulhama, koja je dotad hrabro odlijevala svim napadima "građana".

Petrić je igru napustio u 66. minuti kada ga je na travnjaku zamijenio Alexander Kačaniklić, ali ta zamijena menadžer Martina Jola nije bila ni približno dobra kao ona Roberta Macinija, koji je u 86. minuti u igru ubacio Edina Džeku.

Bosansko-hercegovački reprezentativac odužio mu se nakon svega 66 sekundi igre, kada je nakon "flipera" pred vratima Marka Schwarzera desnom nogom zakucao loptu s otprilike šest metara u gornji lijevi kut Australčeva gola.

Nogometaši Brendana Rodgersa konačno su upisali prvu pobjedu u sezoni! Liverpool je kao gost slavio kod Norwicha s visokih 5-2 i uz hat-trick omalenog Urugvajca Luisa Suareza.

Urugvajac je zabijao u 2., 38. i 57. minuti susreta, a između njegovog drugog i trećeg pogotka ugurao se probuđeni Turčin Nuri Sahin golom za 3-0.

Steve Morison smanjio je na 1-4 za Norwich u 61., ali je sedam minuta kasnije kapetan Steven Gerrard podigao na 5-1. Poraz je u 87. ublažio Grant Holt pogotkom za 2-5.

Recimo i da je Suarez tek drugi čovjek u povijesti Premierlige koji je postigao dva hat-tricka na istom stadionu, a da nije domaći. Osim njega to je pošlo za nogom Wayneu Rooneyju na Reeboku (Bolton).

Od ostalih rezultata izdvojimo golovima bogat remi Readinga i Newcastlea (2-2). Demba Ba ponovno je bio dvostruki strijelac za "svrake", dok su za domaćine zabili Kebe i Hunt.



Prvi gol Jelavić


I drugi gol Jelavića