BUNDESLIGA

Mandžukić opet zabio, Bayern opet pobijedio!

29.09.2012 u 18:00

Bionic
Reading

Mario Mandžukić započeo je gostovanje u Bremenu s klupe, što mu je bilo prvi puta ove sezone u Bundesligi da ne započinje susret. Umjesto njega krenuo je Claudio Pizarro. Na kraju je hrvatski napadač zamijenio upravo Peruanca u 58. minuti, a postigao je drugi gol za bavarski sastav u 83. minuti, svoj šesti u isto toliko prvenstvenih susreta

U 6. kolu njemačkog nogometnog prvenstva Bayern je nastavio stopostotan učinak pobjedivši Werder u Bremenu 2-0, dok je Stuttgart upisao prvu pobjedu, slavivši istovjetnim rezultatom kod Nürnberga.

Mario Mandžukić započeo je gostovanje u Bremenu s klupe, što mu je bilo prvi puta ove sezone u Bundesligi da ne započinje susret. Umjesto njega krenuo je Claudio Pizarro. Na kraju je hrvatski napadač zamijenio upravo Peruanca u 58. minuti, a postigao je drugi gol za bavarski sastav u 83. minuti, svoj šesti u isto toliko prvenstvenih susreta.

Valja reći da je Bayern lomio otpor Werdera do 81. minute, a onda je zabio dva puta u razmaku od tri minute. Luiz Gustavo zabio je prekrasan otvarajući gol na susretu u 81. minuti. Dalekometnim udarcem ljevicom s nekih 20-ak metara savladao je vratara Mielitza koji je malo izašao sa svojeg gola.

Mandžukić je poenitirao s druge vratnice pospremivši mirno lijepu asistenciju Xherdana Shaquirija u bliži kut.

Stuttgart je u Nürnbergu slavio golovima Vedada Ibiševića iz prve i Martina Harnika iz 75. minute. Bosansko-hercegovački napadač je asistirao za drugi gol Harniku, kojeg je ovaj zabio prizemnim udarcem malo iskosa s desne strane kaznenog prostora.

HSV je drugu ovosezonsku pobjedu upisao kod kuće protiv Hannovera s minimalnih 1-0, a strijelac jedinog gola na susretu bio je Artjoms Rudnevs iz 20. minute nakon asistencije Rafaela van der Vaarta. Zanimljivo, nizozemski je veznjak asistirao (4) ili zabio (1) u sve četiri bundesligaške utakmice po povratku u HSV iz Tottenhama. Iličević je za hamburški sastav igrao prvo poluvrijeme, dok je Milan Badelj odigrao svih 90 minuta. Obojica su zaradili žute kartone.

Bayer Leverkusen je na domaćem travnjaku savladao Greuther Fürth 2-0 dvama golovima Sidneyja Sama, dok su Hoffenheim i Augsburg podijelili bodove u Sinsheimu rezultatom 0-0.

Hoffenheim je kraj spomenutog potonjeg susreta okončao s desetoricom igrača nakon isključenja bosansko-hercegovačkog reprezentativca Sejada Salihovića zbog brutalnog starta na gležanj Tobiasa Wernera.

Kasnije u posljednjoj subotnjoj utakmici 6. kola u Dortmundu će snage odmjeriti dvije Borussije.