AKTIVAN BAREM DO 70.

Mourinho: Nadam se da ću biti poput Fergusona

26.09.2012 u 09:46

Bionic
Reading

Portugalski nogometni trener madridskog Reala, Jose Mourinho, nada se da će još barem 20 godina biti u 'akciji' čime bi dostigao još uvijek aktivnog trenera Manchester Uniteda, 70-godišnjeg Sir Alexa Fergusona

Mourinho će u siječnju proslaviti 'tek' 50. rođendan što je još jako malo u usporedbi s legendarnim Fergusonom koji i u 71. godini i dalje jednako dobro kao i prije vodi momčad 'crvenih vragova'.

'U potpunosti shvaćam zašto Alex i dalje sjedi na klupi Uniteda. Vjerujem da ću i ja u njegovim godinama činiti isto, jer obožavam nogomet i obožavam ovaj posao. S 50 ću još biti relativno mlad i vjerujem da je predamnom još mnogo toga za postići', rekao je za Sky Sports Mourinho.

'Pedeset je brojka koja ostavlja utisak. To je brojka koja može imati dosta negativnog utjecaja jer shvaćamo koliko se svijet zapravo brzo vrti i koliko su naši životi zapravo kratki. To je brojka zbog koje gledam unatrag na što sam sve postigao, ali i naprijed da vidim što me još čeka. Ja sam jako sretna osoba, jer smatram da je sve što sam dosada ostvario doista nevjerojatno', rekao je The Special One.

Portugalac je trenutno jedini trener na svijetu koji je osvajao naslov prvaka u domaćem prvenstvu s tri različita kluba u najjačim ligama svijeta (Chelsea, Inter i Real Madrid).


'Gledam na sve što je dosada iza mene i zaista sam zahvalan Bogu za to što mi je dao. No, istovremeno gledam prema naprijed i smatram da sam bolji, snažniji i iskusniji nego ikad prije. U neku ruku sam još na početku svoje profesionalne karijere', zaključio je intervju za Sky Sports karizmatični Portugalac.