KIJEVLJANI UOČI DINAMA

Dinamo dobio novog trenera, Ogi i Niko pod Blohinom

26.09.2012 u 09:36

Bionic
Reading

Nakon uvjerljivog poraza od Šahtara, kijevski se Dinamo odlučio na smjenu trenera. Umjesto Sjomina, izabran je Oleg Blohin, bivši ukrajinski izbornik, koji će, nadamo se, voditi računa i o našima Niki Kranjčaru i Ognjenu Vukojeviću

Izbornik nogometne reprezentacije Ukrajine, Oleg Blohin, imenovan je novim trenerom kijevskog Dinama nakon serije loših rezultata Jurija Semina u prvenstvu, kupu i Ligi prvaka.

Blohin (59) će tako obnašati dvije funkcije istovremeno, te će po prvi puta u trenerskoj karijeri voditi klub u kojem je proveo čak 19 godina svoje igračke karijere. Blohin je od 1969. do 1988. godine nastupio u 432 utakmice za Kijevljanje, te je pritom bio strijelac 211 pogodaka.

Godine 1975. je proglašen najboljim europskim igračem u dresu kijevske momčadi.

Semin, sada već bivši trener Dinama, ubilježio je čak četiri poraza u posljednjih pet utakmica i to je razlog njegovog otkaza u klubu iz glavnog grada Ukrajine. Kap koja je prelila čašu bio je novi uvjerljivi poraz od najvećeg rivala u Ukrajini, Šahtara iz Donjecka, ovoga puta u Kupu.

Podsjetimo, nakon što je početkom mjeseca Šahtar slavio u prvenstvu (3:1), u nedjelju je s 4:1 slavio i u utakmici ukrajinskog Kupa.