BRA- ARG 2:1

Iako je Brazil pobijedio, navijači žele povratak Scolarija

20.09.2012 u 13:14

Bionic
Reading

U prijateljskoj utakmici velikih južnoameričkih rivala Brazil je na stadionu Serra Dourada u Goianiji svladao Argentinu s 2:1

Bila je to prva od dviju utakmica u kojima igraju samo nogometaši iz domaćih liga. Druga je na rasporedu 3. listopada u argentinskoj Resistenciji.

Brazil je u srijedu do pobjede došao u posljednjoj minuti dvoboja pogotkom Neymara iz jedanaesterca, nakon što je Leandro Desabato igrao rukom u kaznenom prostoru. 'Gauči' su poveli u 20. minuti zahvaljujući Juanu Manuelu Martinezu koji, inače, igra za brazilski Corinthians. Domaći su nogometaši izjednačili pet minuta kasnije kada je nabacivanje Neymara iz slobodnog udarca iskoristio Paulinho i glavom sproveo loptu u mrežu iako je, pokazala je televizijska snimka, pritom bio u zaleđu.

Utakmicu je, inače, obilježilo skandiranje domaćih navijača protiv izbornika Mana Menezesa i zazivanje povratka Luiza Felipea Scolarija, izbornika koji je odveo Brazil do naslova svjetskog prvaka prije deset godina. Scolari je trenutno bez posla budući da je prije nekoliko dana dobio otkaz u Palmeirasu.

Prijateljska utakmica:

Brazil - Argentina 2:1 (Paulinho 25, Neymar 90 - 11m / Martinez 20)