A SAD U MAĐARSKU!

Hrvati sredili Srbe i osvojili turnir u Zagrebu

20.09.2012 u 08:53

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski hokejaši su kontra Srbije bez većih problema ostvarili i treću pobjedu na pred-predkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Sočiju te ih sad očekuje puno teža zadaća, turnir u Mađarskoj protiv znatno jačih suparnika

Tri utakmice, tri pobjede i gol razlika 30:6! To je učinak Hrvatske hokejaške reprezentacije na pred-predkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Sočiju 2014. godine. Nakon super uvjerljivih pobjeda nad Meksikom (9:2) i Izraelom (15:2), posljednjeg, trećeg dana turnira 'pala' je i Srbija sa 6:2.

Realno, i uoči posljednjeg dana znalo se da je Hrvatska najjača u skupini i da bi njezin neodlazak u idući krug kvalifikacija bio senzacija nad senzacijama. Ojačana nekolicinom 'stranaca', redom igrača koji za život zarađuju u Ebelu, Hrvatska je bila neprikosnovena na ledu Doma sportova, a kako je to izgledalo od ponedjeljka do srijede, najbolje govori činjenica da su naši hokejaši do uvjerljivih pobjeda došli s pola snage. Čak i protiv Srbije!

John Hecimovic upisao je svoje prve minute u dresu Lijepe Naše, proglašen je i najboljim igračem turnira, Andy Sertich i Kenny MacAulay dali su itekakvu sigurnost cijeloj momčadi, a Medveščakovi Ebelovci, Ivan Šijan, Mislav Blagus, Igor Lazić i Dominik Kanaet koji je ove sezone preselio u Slovačku, toliko su bolji klizači od svih suparnika da su s lakoćom stvarali prilike i zabijali pogotke. Jasno, i ostatak ekipe je bio na razini, pa vjerujemo da bi i bez 'stranaca' ova Hrvatska s lakoćom izborila daljnje kvalifikacije.

Protiv Srbije je pitanje pobjednika riješeno već u prvoj trećini, kad su Lazić, Šijan i Petar Trstenjak zabili pogotke za 3:0. Do kraja utakmice gledali smo laganu igru domaće momčadi, vidjeli smo još tri gola u mreži srpskog golmana, ali i dva iza leđa mladog i izvrsnog Mate Tomljenovića, koji je statistički bio najbolji golman natjecanja.

Nakon ovog uspjeha Hrvatskoj slijedi turnir u Mađarskoj, koji je na rasporedu od 19. do 27. studenoga. Uz domaćine Mađare, tu će još biti Nizozemci i Litvanci i Hrvatska će u tom društvu tražiti priliku za senzaciju. Šanse, realno, nisu velike, no ipak postoje. Domaćini su veliki favoriti, dok bi se s preostale dvije momčadi Hrvatska mogla boriti za bodove. Pogotovo ako će se reprezentaciji priključiti i Joel Prpic te 'Finac' Borna Rendulić.

Naravno, ukoliko naši dečki nekim čudom i prođu tu skupinu favorita, čeka ih posljednja prepreka, turnir sa super jakim reprezentacijama u rangu Austrije, Njemačke i Slovenije.