PRIJATELJSKA GESTA

Ferguson: Pružit ćemo Liverpoolu svu našu podršku

18.09.2012 u 18:16

Bionic
Reading

Gostovanje Manchester Uniteda kod Liverpoola u nedjelju bit će prvo nakon što je objavljeno novo izvješće o tragediji na Hillsboroughu

Uoči nedjeljnog gostovanja kod najvećeg rivala Liverpoola na Anfieldu, menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson obećao je klubu Liverpoolu i njegovim navijačima maksimalnu potporu vezanu za 'slučaj Hillsborough'.

Opsežna dokumentacija koju su prošli tjedan dobili na uvid, nagnala je obitelji žrtava tragično preminulih na stadionu Hillsborough u Sheffieldu 1989. godine na pokretanje novoga istražnog zahtjeva. Objavili su to iz Hillsborough Family Support Groupa (HFSG), udruge koju su osnovale obitelji 96 tragično stradalih Liverpoolovih navijača na utakmici FA Cupa između Liverpoola i Nottingham Foresta.

Razlog za to nalaz je Istražnog povjerenstva formiranog prije dvije godine, a koji opovrgava navod iz sudske presude nakon tragedije. U njoj je prihvaćeno da je kod svih 96 žrtava ili biološka ili klinička smrt nastupila 15 minuta nakon trenutka tragedije. Nova je istraga pokazala da je mogao biti spašen 41 život da je hitna pomoć bila organizirana bolje.

Gostovanje Manchester Uniteda kod Liverpoola u nedjelju bit će prvo nakon što je objavljeno novo izvješće o tragediji na Hillsboroughu.

'Bit će to vrlo emotivan dan u nedjelju. Mi ćemo podržati Liverpool i obitelji žrtava na svaki način na koji možemo. Kao klub u potpunosti podržavamo Liverpool u ovoj situaciji. Znamo i razumijemo što su te obitelji morale osjećati kada su dobile izvještaj', rekao je Ferguson.

Tijekom utakmice protiv Wigana, neki navijači Manchester Uniteda su neukusno skandirali u vezi te teme...

'Nisam čuo, ali drugi jesu. Bio sam razočaran kada sam za to čuo. Da, to je manjina, ali manjina koja želi da ih se čuje, nažalost', zaključio je Ferguson.