ĆIRO BLAŽEVIĆ ZA TPORTAL.HR

'Zahvala Biliću? To je čista demagogija!'

13.09.2012 u 07:16

Bionic
Reading

Po mnogima najveći hrvatski nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević pažljivo prati kako se razvija trenerska karijera njegova bivšeg stožernog igrača Igora Štimca

Njegove tri utakmice na mjestu izbornika ponudile su tri različita lica. Poraz u prijateljskoj utakmici od Švicarske 2:4 na Poljudu bio je znak za uzbunu da nešto treba promijeniti uoči početka kvalifikacija za SP 2014.

Prve dvije službene utakmice završene su s četiri boda na kontu, no činjenica je da smo protiv Makedonije (1:0) i Belgije (1:1) vidjeli atraktivan nogomet i igre sukladno renomeu.

Na pitanje Blaževiću koju bi ocjenu dao Štimcu kao izborniku Hrvatske, za tportal.hr je kazao:

'Sine, dao bih mu visoku ocjenu. Štimcu je trebala utakmica protiv Švicarske da bi – zato što brzo uči – učio na greškama. To mu ide na čast jer je time potvrdio da je inteligentan trener. Obje utakmice, protiv Makedonije i Belgije, postavio je savršeno momčad i zaista zaslužuje najvišu ocjenu.'

Na komentare po medijima te kritike kako je Štimac sretno izvukao četiri boda, Blažević je u svom stilu ispalio:

'Sreća je sastavni dio trenerske kvalitete jer, ako to nemaš, onda se ne možeš baviti tim poslom. I oni koji kockaju moraju imati sreće da budu uspješni', slikovit je bio Ćiro.

Zanimljivo je bilo čuti i mišljenje Blaževića na izjavu Štimca kako za ovakvu igru 'zasluge ima bivši stožer' i kako njima zahvaljuje:

'To je demagogija jer Igor sigurno tako ne misli. To slobodno napiši. Igora bolje poznaje samo njegov ćaća, jako ga volim i poštujem, ali to je čista demagogija i bacanje pijeska u oči onima koji su tako nešto željeli čuti.'

Pozabavio se Blažević i Alenom Bokšićem koji je uoči utakmice kazao kako je 's jednom bodom iz Bruxellesa Hrvatska već jednom nogom u Brazilu'.

'Bokšić je pametan i drag čovjek, no prerano je za tu vrstu izjave. Izjavio je to prije utakmice kako bi dodatno motivirao igrače. Znam ja kako se to radi, ali svoje tajne neću otkrivati', nasmijao se Blažević dodavši kako sada treba uživati u plodovima prošle dvije utakmice i polako se pripremati za nove dvoboje.

'Past će opet Makedonija, ali polako. Utakmica u Belgiji, koju nismo nikako mogli izgubiti, dobar je znak. Žao mi je što Vida nije zabio u završnici za pobjedu, ali što je, tu je', završio je popularni Ćiro.