KVALIFIKACIJE ZA SP

Blažičko: Štimac neće postati sakupljač simpatija

12.09.2012 u 12:19

Bionic
Reading

Nakon druge odigrane utakmice, na cijelu priču koja okružuje hrvatsku reprezentaciju osvrnuo se naš suradnik Ivan Blažičko, s nekoliko vrlo zanimljivih opservacija...

Uoči utakmice Belgije i Hrvatske, a nakon blijedog izdanja protiv Makedonije, raspisali su se mediji analizirajući ponajviše odnose 'nove Štimčeve' reprezentacije, pa 'novog' HNS-a, s navijačkom bazom. Pitanje okruženja i atmosfere nadraslo je nogometna pitanja i tek su rijetki kolege, zanimljivo – uvijek isti, Matteoni, Samovojska i još nekolicina, pokušali težište vratiti na ono što je najvažnije – igru reprezentacije, snagu i moć ili nemoć ove Hrvatske.

Za pohvalu je, svakako, bilo i nekoliko odličnih 'amaterskih' analiza ovdje na Tribini.hr (na kojoj nekoliko autora piše bolje od mnogih 'profesionalaca'), ali, čini mi se barem, da je i ovdje prevladao borbeni duh navijača koji zazivaju 'sveti rat' protiv HNS-a u kojem će, nažalost, reprezentacija patiti – ali neka, mora, zbog viših ciljeva! Na dan utakmice Štimac je okrenuo naglavce hrvatsku javnost objavom o debiju Radoševića. Prije nekoliko tjedana, u velikom razgovoru s Igorom Štimcem objavljenom u jednom mjesečniku, izbornik je najavio potragu za 'gladnima'. On želi razdrmati reprezentaciju u kojoj je dosta igrača uljuljkano lovorikama nakon solidnog nastupa na EURU koji je, rezultatski, ipak završio već u prvom krugu.


Štimac je gladan 'pravog' rezultata i ne boji se put tražiti i guranjem klinaca u glavne uloge.

Tribina.hr

O ovoj temi i svim ostalim nogometnim temama možete raspravljati na našem web communityju Tribina.hr

Radošević, kojeg smo već hvalili na Tribini.hr, u debiju nije bio 'briljantan' kako je ocijenio Štimac nakon utakmice, ali odigrao je vrlo korektno, barem koliko smo mogli vidjeti na ekranu.

Osobno mi se čini da je njegov nastup, svjesno ili nesvjesno, ograničio prostor Modriću, koji je mnogo više pazio na svoja i Josipova leđa, nego što je gradio igru naše reprezentacije, ali igru ćete ionako analizirati na drugoj tribini. Vraćam se osnovnoj temi. Štimac, izgledno, neće postati sakupljač simpatija (dijelom medijskih nastupa ozbiljno pridonosi tome), ali vratimo se mjesec dana unatrag i povucimo paralelu sa sasvim drugačijim tipom – Antom Čačićem.

Cijeli tekst kolege Blažička možete pročitati ovdje.