VRUĆA UVERTIRA

Peruanci dočekali Messija kamenjem i 'flasterima'

11.09.2012 u 10:48

Bionic
Reading

U predvečerje utakmice 8. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine autobus koji je prevozio argentinske nogometaše kamenovan je od strane domaćih (peruanskih) navijača

'Bacali su cigle po našem autobusu,' rekao je, između ostalog, glasnogovornik Argentinskog nogometnog saveza Juan Carlos Crespi za argentinski dnevnik Ole.

Nekoliko je stakala na autobusu razbijeno, ali nitko od igrača i trenera nije ozlijeđen u incidentu koji se dogodio ispred stadiona Nacional na kojem će se igrati utakmica Perua i Argentine.

Peruanski dnevnik El Comercio objavio je vijest da je policija, uslijed spomenutih događaja, pojačala osiguranje oko argentinskog hotela koji se nalazi u predgrađu glavnog grada Perua - Lime.

Podsjetimo da su peruanski navijači, po dolasku Argentinaca u hotel u ponedjeljak, počastili najboljeg nogometaša svijeta, Lionela Messija, povicima 'Cristiano, Cristiano'. Klicanjem imena napadača Real Madrida računali su da će uvrijediti Messija. No, neki od njih nisu išli 'zaobilaznim putem', već su izravno vrijeđali omalenog genijalca iz Rosarija.

Recimo i za kraj da su Argentinci vrlo zabrinuti za kriterij suđenja u utakmici u kojoj Peru priprema ne jednog nego dva, tri 'flastera' na Messiju. Naime, boje se da bi najboljeg nogometaša današnjice domaći nogometaši mogli ozlijediti.